Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

DUYURU !

  • 05.09.2016
  • hopatso

 ÖDENMEMİŞ VERGİ VE DİĞER BORÇLARA GETİRİLEN ÖDEME KOLAYLIKLARI

 

6736 Sayılı kanunla 30.06.2016 tarihine kadar kesinleşmiş, ödenmemiş vergi ve diğer borçlara ödeme kolaylıkları getirilmiştir. Vergi aslına bağlı cezalar tamamen, usulsüz cezalarının ise yarısı silinecek. Vergiler 6-9-12-18 eşit taksitlerle 2 ayda bir ödeme usulüyle taksitlendirilmektedir. Geçmiş dönemlere ilişkin matrah ve vergi artırımında bulunan mükelleflere ayrıca inceleme yapılmayacaktır.  

Bu düzenleme ile işletmelerdeki emtia, makine, teçhizat ve demirbaş kayıtlarına ilişkin cezasız düzeltme imkânı, kasa ve ortaklardan alacaklar hesabının cezasız ve faizsiz düzeltme imkânı getirilmiştir.

Ayrıca, ihtilaf aşamasındaki borçların sulh yoluyla sonlandırılması, yurtiçi ve yurtdışı bazı varlıkların vergisiz ve ayrıcalıklı imkânlarla milli ekonomiye kazandırılması imkânı getirilmiştir.

Başvurularınızı,

›   Gelir İdaresi Başkanlığı internet adresi (www.gib.gov.tr) üzerinden,

 ›   Bağlı olduğunuz vergi dairenize şahsen veya posta yoluyla, yapabilirsiniz.

 Birden fazla vergi dairesine borcu olanlar, her bir vergi dairesine ayrı ayrı başvuracaklardır. Başvuruların en geç 31 Ekim 2016 tarihine (bu tarih dâhil) kadar yapılması gerekmekte olup konu ile ilgili muhasebecilerinize danışabilirsiniz.

 

Osman AKYÜREK

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası

Yönetim Kurulu Başkanı

DUYURU !