Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

HOPA TSO TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

  • 05.07.2019
  • hopatso

Odamız Meclis Kurulu toplantısı Gökhan BIYIKLI Başkanlığında Meclis üyelerin katılımı ile aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere toplandı.

Gündemin birinci maddesine geçilerek mizanı inceleme komisyonu tarafından incelenen ve onaylanarak Meclise sunulan Mizan değerlendirildi. Komisyon üyesi Muhammet UZUNKAYA sözlü olarak Meclise bilgilendirme yaptı. Değerlendirme sonunda aylık mizan katılımcıların oy birliğiyle onaylandı. 

Gündemin ikinci maddesine geçilerek T.C. Artvin Valisi Sn. Doruk tarafından geçen hafta yapılan Sarp Gümrük Kapısı denetimlerine katılan Yöneticilerden Okan POYRAZ meclise bilgi verdi. Vali Bey tarafından yapılan tespitler ve araç geçişleri, yolcu geçişleri ve gümrük işlemlerinde yaşanan sorunlarla ilgili talep üzerine Okan Poyraz tarafından veriler bilgiler hakkında Meclis üyelerini de bilgilendirdi. Gelecek hafta içerisinde Sarp Gümrük Müdürlüğü’ne Hopa TSO olarak ziyaret gerçekleştirilmesine karar verildi.

Gündemin üçüncü maddesine geçilerek 27 Haziran tarihinde TOBB ve Gümrük Bakanlığı tarafından yapılan Geçiş Belgesi Dağıtım Ofisi denetimi ile ilgili Ofisten sorumlu Yönetici Şükrü Aydemir meclise bilgi verdi. Yapılan denetimde sorunla karşılaşılmadığı yapılan işlemlerle ilgili örnek alındığı sonuç olarak Birlik veya Bakanlık tarafından geri dönüş alınacağına dair Meclise üyelerine bilgi verildi. 

Gündemin dördüncü maddesi geçilerek T.C Artvin Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü tarafından 24 Temmuz 2019 Günü Saat 14.00’da 2019 Yılı 3’üncü Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına Yönetim Kurulu Başkanı Osman AKYÜREK’ in katılmasına, toplantıda Esenkıyı mevkiindeki Tır Parkı sahasının betonlanması yönünde talebin iletilmesine karar verildi.

Gündemin beşinci maddesine geçilerek 23-27 Ekim 2019 tarihlerinde ENFAŞ7 Antalya Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarına katılım değerlendirildi. Fuara katılım sağlanmasına, ilçemizde tescilli ürünü olan üyelerin bilgilendirilmesine ve katılım için teşvik edilmesine, Hopa Laz Böreği için paketleme konusunda araştırma yapılarak Logo tasarımının da kısa sürede yaptırılmasına fuar tarihine kadar hazırlıkların tamamlanmasına karar verildi.

Gündemin altıncı maddesine geçilerek DADD Ralli 21.07.2019 organizasyonunun kapsamında Hopa Limanına gelecek yat ekibinin ziyareti değerlendirildi. Bu kapsamda gelecek yatçıların karşılanması, öğle yemeği düzenlenmesi, hediyelik çantalardan verilmesi ve ilçede gezmeleri noktasında destek sağlanması için çalışma başlatılmasına ve bu kapsamda Odamıza tahakkuk edecek faturaların ödenmesine karar verildi.

Gündemin yedinci maddesine geçilerek Odamız üyesi Turizm sektöründe faaliyet gösteren üyelerin katılımıyla ve İl Kültür ve Turizm Müdürü ve Müdür yardımcısının katılımıyla yapılan Turizm işletmeciliği eğitimi ve devamında gerçekleştirilen toplantı değerlendirildi. Yapılan eğitimin verimli olduğu meclise aktarıldı. Eğitim Kısımının ardından yapılan interaktif toplantıdaki kısa vadeli turizm planları değerlendirildi ve turizm alanı ilan edilmesi istenilen Kopmuş, Kemalpaşa ve Çağçağan Şelalesi ile ilgili talebin iletildiği kurula aktarıldı. Konuya ilaveten ilçenin turizm destinasyonu olabilecek yerleri gösteren Türkçe ve yabancı dillerde olmak üzere yeni ve nitelikli bir turizm haritası çalışması yaptırılmasına karar verildi.  

Gündemde görüşülecek başka madde olmadığından toplantı son verilerek karar kayıt altına alındı.

 

HOPA TSO TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRİLDİ