BAŞKAN AKYÜREK ARTVİN İLİ 2019 YILI 3. DÖNEM İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISINA KATILDI

• 25.07.2019

Kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesini, çalışmalarının koordine edilmesini ve il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen 2019 yılı 3. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Yılmaz Doruk başkanlığında 24 Temmuz Çarşamba günü yapıldı.

İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğünce yürütülen toplantıya Garnizon Komutanı Piyade Albay Şükrü Şenduran, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Bahtiyar Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Selvi, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Kurt, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri ve diğer yetkililer katıldı.

Vali Doruk, Valilik Çoruh Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, il genelinde toplam 175 proje uygulandığını söyledi.

Projelerin yıllara sâri toplam bedelinin 17,9 milyar lira olduğunu belirten Doruk, tahsis edilen toplam yılı ödeneğinin 1,5 milyar lira, dönem sonu itibariyle gerçekleşen toplam harcamanın ise 981 milyon lira olduğunu ifade etti.

Vali Doruk, toplantının açılışında yaptığı açıklamada, 2019 Yılı 3’üncü Dönem itibariyle toplam 175 adet projenin uygulandığı, bu projelerin yıllara sari olan toplam bedelinin 17,9 Milyar TL, tahsis edilen toplam yılı ödeneğinin 1,5 milyar TL, dönem sonu itibariyle gerçekleşen toplam harcamanın ise 981 milyon TL olduğunu söyledi.

Toplantı dönemi itibariyle Artvin’e tahsis edilen 1,5 milyarlık ödeneğin yüzde 67’sinin harcandığını belirten Vali Doruk, “Ödeneğin oransal dağılımına bakıldığında % 60,3'ü Devlet Su İşleri yatırımları, % 13'ü il ve devlet karayolu, % 7,1’i gençlik ve spor, % 3,8’i İller Bankası yerel idare yatırımları, % 2,9’u İl Özel İdaresi, % 2,9’u milli eğitim, % 2,8’i sağlık % 1,7’si tarım ve hayvancılık, % 1,6’sı yükseköğretim, % 1,3’ü enerji, % 0,7’si ormancılık ve milli parklar, % 1,9' unun da geri kalan diğer sektörlerde uygulanan projeler için tahsis edildiğini görmekteyiz’ ifadelerini kullandı.

Toplantıda söz alan Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman AKYÜREK Hopa-Sarp karayolunun adeta ölüm yoluna dönüştüğünü söyleyerek son yıllarda yaşanan maddi hasarlı ve yaralanmaların yaşandığı kazalara dikkat çekti. Yola düşen kayaların can güvenliği için ciddi tehdit oluşturduğunu ifade eden Akyürek, tel sargı yöntemi ya da betonlama ile yola dökülen kırılgan kayalara karşı ivedi bir şekilde tedbir alınması gerektiğini vurguladı.

Sözlerine balıkçı barınaklarında yapılan beton duvar yapımına değinerek devam eden Oda Başkanı Akyürek, barınaklara 50 metrede duvar yapıldığını bunun geriye çekilerek barınakla için alan yaratılması gerektiğini söyledi.