HOPA TİCARET VE SANAYİ ODASI KURULUŞ TARİHİNİ 1885 OLARAK İLAN ETTİ

• 04.01.2020

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek, "135 yıllık ticari tecrübeye sahip olmanın gururu ile 01 Ocak 2020’den sonra kuruluş tarihimizi değiştirerek 1885 olarak ilan ettik." dedi.

Hopa'daki özel bir işletmede basın mensuplarıyla bir araya gelen Akyürek yaptığı açıklamada Hopa'yı ticaret merkezi olarak tanımladı.

Hopa’nın ticaret merkezi olmasının tarihsel sürecin bir unsuru olduğunu belirten kaydeden Akyürek şunları söyledi:

"Yıl 1885. Osmanlı Padişahı Abdülhamit Han Türkiye’deki azınlıkların ticaretteki örgütlenmelerini görerek nazırını yanına çağırıp Osmanlı'nın hakim olduğu topraklardaki Türk ve Müslümanlarında aynı şekilde örgütlenmesi gerektiğini ifade eder ve haritayı önüne koyar. 60 Ticaret Odası kurulması için haritada işaretleyerek talimat verir.

Bunlardan bazılarını saymak istiyorum; Musul, Trabzon, Halep, Bağdat, Selanik, Mersin, İskeçe, Samsun ve Konya. Bu önemli ticaret merkezlerinin arasında Hopa’da yer almaktadır. Bundan 135 yıl önce ticaretin gelişeceği ve bu merkezlerde önemli noktalara ulaşacağı öngörüsü bugün bizleri şaşırtmıştır. Ticaret Odası olarak 135 yıllık bir tarihe sahip olmanın gururunu yaşıyoruz. Hopa Ticaret ve Sanayi Odası olarak 135 yıllık ticari tecrübeye sahip olmanın gururu ile 01.01.2020’den sonra kuruluş tarihimizi değiştirerek 1885 olarak ilan ediyoruz. Hopa, Kemalpaşa, bölgemiz ve tüm Türkiye’ye hayırlı olsun." dedi.

Basın açıklamasına Hopa Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan ve oda üyeleri katıldı.

HOPA TİCARET VE SANAYİ ODASI KURULUŞ TARİHİNİ 1885 OLARAK İLAN ETTİ