Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

ALİAĞA TİCARET VE SANAYİ ODASI HOPA’DA

  • 29.07.2017
  • hopatso

 2014 yılında Hopa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ziyaret edilen ve ‘kardeş oda protokolü’ imzalanan Aliağa TSO ilçemizi ziyaret etti.

ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Başkan Vekili Hamdi Erim, Yönetim Kurulu Üyeleri Uğur Akyıldız, Ekrem Toker, Kamer Karaman, Meclis Üyesi Mustafa Uzunoğlu, ALTO Hukuk Müşaviri Meriç Kaptan, Meslek Komitesi Üyesi Erim Erdem’ den oluşan ziyaret heyeti Hopa Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Heyet, HTSO Meclis Salonunda kardeş oda istişare toplantısı gerçekleştirdi. Yapılan ortak toplantıya Hopa TSO adına Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Durmuş, Şükrü Aydemir, Meclis Üyeleri Bülent Bayrak, İsmet Başar, Metin Karaman ve Gökhan Bıyıklı ev sahibi olarak katıldı.

Tanışma faslının ardından gösterilen Hopa TSO tanıtım filmi izlendi. Toplantının tamamlanmasının ardından heyet Hopa Limanını ziyaret etmek üzere odadan ayrıldı.   

Başkan Akyürek, burada yaptığı konuşmada, Hopa’nın bölgede coğrafi olarak önemli bir konumda olduğunu ve Karadeniz bölgesinin son yıllarda çok hızlı gelişen bir ticaret merkezi olduğunu söyledi.

Hopa’nın Türkiye’nin en önemli kara hudut kapılarından birisi olan Sarp Sınır Kapısı’na sahip olduğunu belirten Akyürek, şunları söyledi:

Geçen yıl yaklaşık 7 milyon bu yıl ise 8-8,5 milyon günlük kişi giriş-çıkış yaptı. Yani günlü ortalama 25 bin insanın geçtiği bir kapıya sahibiz. Yaklaşık 300 milyonluk Kafkaslar bölgesine açılan transit yolculuğuna ev sahipliği yapıyoruz. Türkiye bazında lojistikte birinci sıradayız. İran’la taşımacılığımız çok hızlı bir şekilde artarak devam ediyor. Son yıllarda artan ticaretimizi daha da profesyonelleştirdik kamyondan tıra döndük. Daha da kurumsallaşan firmalarla yaklaşık 40’a yakın C2 belgeli firmalarımız var. Aynı zamanda da yine TURSAB belgeli 8 adet turizm belgeli firmamız var. Hopa turizm, lojistik ve ekonomi olmak üzere her alanda değişiyor ve gelişiyor.” dedi.

Ziyaretin sonunda Başkan Akyürek, mevkidaşı Saka’ya plaket ve çeşitli hediyeler takdim etti.

Ziyaretin sonunda heyet, HOPAPORT’u ziyaret etti. Genel Müdür Meriç Burçin Özer, liman işletimleri hakkında heyete bilgi verdi.

 

ALİAĞA TİCARET VE SANAYİ ODASI HOPA’DA
ALİAĞA TİCARET VE SANAYİ ODASI HOPA’DA
ALİAĞA TİCARET VE SANAYİ ODASI HOPA’DA
ALİAĞA TİCARET VE SANAYİ ODASI HOPA’DA
ALİAĞA TİCARET VE SANAYİ ODASI HOPA’DA