ACARA Ö.C. BAŞBAKANI SAYIN PATARADZE HOPA TİCARET ODASINDA

• 17.11.2017

Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Zurab PATARADZE Türkiye’de yapmış olduğu bir dizi temaslar çerçevesinde Hopa Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek konuşma yaptı.

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Atatürk konferans salonunda Hopalı iş adamları ve Oda Meclis üyelerinin katılımı ile yapılan toplantıya katılan Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Zurab PATARADZE ve beraberindeki bakanlar ile beraber 10 kişilik ekiple temaslarda bulundu.

Program da ilk olarak konuşan Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman AKYÜREK “ Öncelikle Sayın Başbakan’a çok teşekkür ederim odamıza gelerek bizleri dinleyerek büyük onur vermiştir. Biz Gürcistan’ı daima dost ülke olarak görmekteyiz. Sarp Sınır Kalıpsındaki sınır ticareti nedeniyle bazen ciddi anlamda sıkıntılar meydana gelmekte. Sayın Başkan’dan bu sıkıntıların çözümü için şoför ve ticaret esnafımız adına isteklerde bulunacağım. Özellikle Batum tarafında bulunan Tır parklarında eşit muamele istiyoruz. Aynı şekilde turizm firmalarımıza ait araçlara yüksek oranlarda cezalar kesilmektedir bu cezaların yaptırımı konusunda anlayış beklemekteyiz ve yasal olarak düzenleme yapılması talebimizdir.  Yine Hopa-Batum demiryolu projesi kapsamında Gürcistan hükümetinden destek beklemekteyiz. Bu arada Hopa da açılması planlanan fahri konsolosluk konusunda hızlı bir ilerleyişle bu bölgede çalışan ve ticaret yapan insanların daha rahat iletişim sağlaması için olmazsa olmazımız olan fahri konsolosluğun açılmasını belemekteyiz “dedi.  AKYÜREK konuşmasını tamamladıktan sonra Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Zurab PATARADZE kürsüye gelerek kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

Acara Ö.C. Başbakanı konuşmasında “ Bu sorunlar ciddi kayda alınacak problemlerdir biz ticaret turizm ve ekonomiye önem veriyoruz şunu çok iyi biliyoruz ki burada ticaret yapan insanlar zorlandıkları müddetçe başka pazarlara yönelebilirler bunun için önlem alınacaktır. Bugüne kadar bu sorunların çözülmemesi iletişim hatasından gerçekleşmektedir. Artvin Valisi ile yaptığım görüşmede bu tarz toplantıları karşılıklı olarak ayda bir olacak şekilde yapılarak sorunların çözümüne beraber gitme kararı aldık. Bundan sonra daha ivedili şekilde karşılıklı çözümlerimiz olacaktır. Biz çözümler bulabilmek için bakanlarımla beraber en yakın komşumuz olan Artvin, Rize ve Trabzon illerini ziyaret ediyoruz.  Ben ve bakan arkadaşların burada olmaktan büyük mutluluk duyduk” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından plaket ve hediyelerin taktim edilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi ve program sona erdi.

ACARA Ö.C. BAŞBAKANI SAYIN PATARADZE HOPA TİCARET ODASINDA