Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

GÜMRÜK İŞLEMLERİNİN KOLAYLAŞTIRILMASI VE STANDARDİZASYONU KONFERANSI DÜZENLENDİ

  • 05.12.2017
  • hopatso

 Gümrük ve Ticaret Bakanı Sn. Bülent TÜFENKCİ ve TOBB Başkanı ve ICC Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı Sn. M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU’ nun açılış konuşmalarını gerçekleştirdiği Gümrük İşlemlerinin Kolaylaştırılması ve Standardizasyonu Uluslararası Konferansı 5 Aralık 2017 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirildi. TOBB Oda ve Borsa Yönetim Kurulu Başkanlarının davet edildiği konferansa Hopa TSO adına Osman AKYÜREK katıldı.

WTO Ticaretin Kolaylaştırılması Anlaşmasının Ticarete Vadettikleri, Türkiye-AB Gümrük Birliği Antlaşmasının Türk Gümrük İşlemlerinin Kolaylaştırılmasına Katkısı, Gümrük İşlemlerinin Elektronikleştirilmesi ve Gümrük İşlemlerinin Kolaylaştırılması ve Standardizasyonunda Özel Sektörün Rolü gibi konu başlıklarının ele alındığı toplantı yaklaşık 6 saat sürdü.

Toplantı sırasında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürü Sn. Mustafa GÜMÜŞ ile görüşen AKYÜREK Sarp Gümrük Kapısı modernizasyon süreci hakkında görüş alış verişinde bulundu.

AKYÜREK POTİ VALİSİ İLE GÖRÜŞTÜ

HOPA TSO Yön. Krl. Bşk. Osman AKYÜREK, Artvin TSO Yön. Krl. Bşk  Kurtul ÖZEL ve Borçka TSO Yön. Krl. Bşk. Eşref MERTTÜRK ile birlikte POTİ Valisi Sn. Goça KURTGELİA ile bir araya gelerek bölgesel ticaretin gelişmesi hakkında sohbet gerçekleştirildi. Kısa süren görüşmede ekonomi ve turizm konuları ele alındı. 

GÜMRÜK İŞLEMLERİNİN KOLAYLAŞTIRILMASI VE STANDARDİZASYONU KONFERANSI DÜZENLENDİ
GÜMRÜK İŞLEMLERİNİN KOLAYLAŞTIRILMASI VE STANDARDİZASYONU KONFERANSI DÜZENLENDİ