Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

TOBB BAŞKANI HISARCIKLIOĞLU’DAN SÖZ ALINDI

  • 30.07.2018
  • hopatso

 

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rıfat Hısarcıklıoğlu ile Ankara’da bir araya geldiler. Hopa’ya okul yapımı müjdesi ve Sarp Sınır kapısının giriş sahasının genişletilmesi konusunda önemli görüşmeler yapıldı.

Ankara TOBB binasında gerçekleştirilen toplantıda Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, Meclis Başkanı Gökhan Bıyıklı ve diğer yöneticiler katıldılar. Bölgenin ticari konumu hakkındaki gelişmeler değerlendirilirken Odalar ve borsalar birliği tarafında Türkiye’de il merkezlerinde yapılan okullar gündeme geldi.

 Oda Başkanı Akyürek Hopa halkının ve üyelerinin Genel Başkan M. Rıfat Hisarcıklıoğlu daha önce hizmet binasının açılışında vermiş olduğu Hopa’da teknik lise yapılması konusundaki sözünü hatırlattı. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu il merkezlerinde yapılan okulların bitmesinin ardından ilçelerde okullar yapmayı planladıklarını söyleyerek, inşallah Hopa’ya verdiğimiz sözümüzü tutacağız, madem söz verdik sözümüz sözdür ifadelerini kullandı. İlçelerde okul yaptırılması konusundaki yoğun talebe dikkat çeken Hisarcıklıoğlu bütün ilçeler ilk sırayı almak istiyor şeklinde konuştu. Oda Başkanı Akyürek Hopa’nın bu alandaki ihtiyacını ifade ederek bu yatırım sayesinde ilçedeki kalifiye eleman eksikliği sorunun çözülmesini hedeflediklerini söyledi.

SARP SINIR KAPISI GENİŞLETİLMELİ

Bölgenin en önemli ticaret kaynağı olan ve Kafkaslara açılan Sarp Sınır Kapısı hakkında yapılan görüşmelerde önemli bir noktaya değinildi. Konu hakkında söz alan Oda Başkanı Osman Akyürek ‘Sarp kapısı bizim için çok önemli, ticaretin dönüş noktası olarak sarp kapısı görülmektedir. Devam eden modernizasyon çalışmaları ile bir nebzede olsa yoğunluk açısından rahatlayacak olan sınır geçişleri özellikle turizm sezonunda sorunlarla karşılaşılmaktadır. Modernizasyon çalışmaları tamamlansa dahi sarp sınır kapısının gerek araç, gerekse yaya geçiş yoğunluğu göz önüne alındığında ihtiyacı karşılayacak bir kapasiteye ulaşamayacağı görülmektedir. Bu nedenle, giriş bölümünün genişletilmesi sorunun çözümü noktasında tek alternatif olarak öne çıkmaktadır. Deniz dolgu alanı oluşturularak giriş bölümün genişletilmesi ve talebi karşılayacak kapasiteye ulaştırılması elzemdir’ ifadelerini kullandı.

 TOBB Başkanı Hisarcıkcıoğlu yaptığı değerlendirmede “Sevgili başkan çok doğru bir noktaya değinerek konu hakkındaki hassasiyetini dile getirdi. Bölge hakkında gerekli çalışmaları yapılarak bu alanın daha geniş ve rahat olması gerekmektedir. TOBB olarak bunu çalışmasını yapacağız ve takibini sürdüreceğiz’ şeklinde konuştu.

Görüşmenin devam eden kısmında Oda Meclis üyesi ve HOPAPORT Genel Müdür Meriç Burçin Özer LPG ihtisas gümrüğü kurulması konusundaki çalışmalarından ve aldıkları izinlerden söz etti.  Son olarak Ticaret Bakanlığından alınması gereken izin ve ihtisas gümrüğü ilanın konusundaki taleplerini iletti. Konu hakkında bakanlık müsteşarı ile toplantı esnasında görüşen Başkan Hisarcıkcıoğlu çalışmaları yakından takip edeceğini ve sonuç alınması için elinden geleni yapacağını ifade etti.

Görüşmenin son kısmında Akyürek bölgede üretimi yapılan yaban mersini meyvesinin tıbbı açıdan faydalarını genel başkana anlattı. Hisarcıkcıoğlu yaban mersininin çok kıymetli bir ürün olduğunu ve ihracat açısından bu konuya önem verilmesi gerektiği tavsiyesini dile getirdi.

 Heyet yeniden TOBB başkanlığına seçilen M. Rıfat Hisarcıklıoğlu’na hayırlı olsun dileyerek Hopa’dan meşhur olan Laz böreği, fındık, çay ve yaban mersini taktim etti.

TOBB BAŞKANI HISARCIKLIOĞLU’DAN SÖZ ALINDI
TOBB BAŞKANI HISARCIKLIOĞLU’DAN SÖZ ALINDI
TOBB BAŞKANI HISARCIKLIOĞLU’DAN SÖZ ALINDI
TOBB BAŞKANI HISARCIKLIOĞLU’DAN SÖZ ALINDI
TOBB BAŞKANI HISARCIKLIOĞLU’DAN SÖZ ALINDI
TOBB BAŞKANI HISARCIKLIOĞLU’DAN SÖZ ALINDI