HOPA TSO GEBZE VE İSTANBUL’DA ÖNEMLİ TEMASLAR GERÇEKLEŞTİRDİ

• 13.03.2019

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası 2015 yılında yaşan sel felaketinde Hopa’yı yalnız bırakmayan Gebze TO’ ya iadeyi ziyarette bulundu.  Ziyarete Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, Meclis Başkanı Gökhan Bıyıklı ve Oda Meclis üyeleri ile HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer katıldılar.

Hopa heyeti Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler ve Oda Yönetim Kurulu üyeleri tarafından sıcak ve samimi bir ortamda karşılandılar. Oda Ziyareti Öncesi Gebze Teknik Üniversitesini ziyaret eden heyet Üniversite Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan ve Hopalı Akademisyen Dr. Mevlüt Karabulut ile görüştü. Rektöre Asla yaptığı konuşmasında üniversitenin 7.500 öğrencisi olduğunu ve devlet üniversiteleri arasında ilk 5 içerisinde yer aldıklarını dile getirdi. Ülkedeki eğitimin değerlendirtildiği görüşmede Oda Başkanı Akyürek sağlıklı bir eğitim politikasının ülkenin geleceği açısında son derece önemli olduğunu ve Finlandiya veya Norveç gibi ülkelerin iyi örnekler oluşturabileceğini vurguladı. Yaklaşık bir saat süren ziyarette iş arayan değil iş yaratan mezunların ülkenin ihtiyacı olduğu vurgulanarak sonlandırıldı.

10 Mart Pazar günü oynanan Gebze Spor ve Hopa Spor maçını birlikte izleyen yöneticiler Geze Ticaret Odasında toplantı gerçekleştirdiler. İki oda Yönetim Kurulu Başkanlarının sunum gerçekleştirdiği toplantıda ilçelerin ekonomileri ve Oda faaliyetleri hakkında karşılıklı fikir alışverişi gerçekleştirildi. Toplantı sonrası Hopa TSO heyeti Gebze TO Başkanına Hopa Evi hediye etti.

Günün diğer ziyareti Gebze Organize Sanayi Bölgesine gerçekleştiren Hopa heyeti Türkiye’de kurulan ilk Organize Sanayi Bölgesini ziyaret etme fırsatı yakaladı. GOSB Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım, Başkan ve Yönetim Kurulu Üyelerinin de katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıda, Gebze OSB hakkında detaylı bilgi paylaşımında bulunuldu. Başkan Akyürek yaptığı değerlendirmede 1986 da kurulan ilk OSB’de bulunmanın gurur verici olduğunu ve birçok önemli işin başarılmış olduğunu söylerken bu başarıda imzası olan herkesi tebrik ettiğini dile getirdi.

Hopa TSO heyeti toplantı sonrası, Gülçiçek Kimya Uçan Yağlar San. ve Tic. A.Ş. ile Çağrı Elektrik firmalarını da ziyaret ederek, üretimleri yerinde incelediler. Ziyaret ardından bir değerlendirme yapan Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler “Ülkemizin en güzel ilçelerinden Hopa’ nın yetkililerini Odamızda ağırlamaktan memnuniyet duyduk. Güçlü işbirliğinin karşılıklı ekonomik büyümeye katkı sağlayacağını ümit ediyoruz. Yaptığımız görüşmelerde bölgemiz dinamikleri ile her iki Odamızın projelerimizi paylaşmaktan memnuniyet duyduk. Ziyaret ve görüşmelerimiz bundan sonrada devam edecektir. Hopa heyetine ziyaretleri için bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.

Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek’te Gebze Ticaret Odası Başkanı şahsında kendilerini sıcak ve samimi bir ortamda karşıladıkları için teşekkür ederek “Her iki oda olarak işbirliğimizin daha da üst seviyelere çıkartılması, potansiyellerimizin karşılıklı değerlendirilmesi gibi birçok konunun değerlendirmesini yaptık. OSB’ye yaptığımız ziyaretlerde bizler açısından çok verimli geçti, her şey için bizde teşekkür ediyoruz” dedi.

Hopa TSO heyeti ziyaret programının 3. gününde Safiport Derince Uluslararası Limanını ziyaret etti. Eti Soda’nın soda külü ihracatlarının İzmit / Derince limanında depolanması ve İzmit / Derince limanından sevkiyatını gerçekleştiren DENMAR Depoculuk ziyaret edilerek yapılan yatırımlar ve ihracat hakkında bilgi alınmasının ardından Safiport Derince Uluslararası Limanı İcra Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Şeyda Güre makamında ziyaret edildi. Safiport tanıtım filminin gösterildiği toplantıda Liman hakkında detaylı teknik bilgiler verildi. Şeyda Güre yaptığı değerlendirmede 37 limanın bulunduğu körfezde rekabetin çok güçlü olduğunu ifade etti. Heyet kabullerinden dolayı teşekkürlerini sunarak Liman içerisinde saha ziyareti gerçekleştirdi.

Programın son ziyaretini İstanbul Kartal’da bulunan Hopalılar Derneğine gerçekleştiren heyet Dernek Başkanı Nur Serpil Çapan, Yönetim kurulunun diğer üyeleri ve dernek üyeleri tarafından karşılandı. 1992 yılında kurulan ve 9 kişilik Yönetim Kurulunun 8’inin kadın olduğu Dernekte üyelerin geniş katılımıyla toplantı gerçekleştirildi. Katılımcıların kendilerini tanıtmasının ardından Hopa TSO Başkanı Akyürek Oda ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Ekonomi ve eğitim konularının önce çıktığı toplantıda katılımcılar Hopa ve Artvin için neler yapılabileceğine dair fikir alışverişi gerçekleştirdiler. DERNEK Başkanı Çapan konuşmasında dernek çalışmaları hakkında ziyaretçilerini bilgilendirildi.

Toplantı sonrasında dernek üyesi İş insanı Necmettin Aydın ev sahipliğinde birlikte akşam yemeği yenildi.

HOPA TSO GEBZE VE İSTANBUL’DA ÖNEMLİ TEMASLAR GERÇEKLEŞTİRDİ