KARADENİZ ODA-BORSA BAŞKANLARI İSTİŞARE TOPLANTISI BİRLİK BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU’NUN KATILIMI İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

• 02.10.2020

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu video konferans aracılığıyla gerçekleştirilen Karadeniz Bölge toplantısına katılarak, Oda/Borsa Başkanları ile istişarelerde bulundu.​

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada salgın sürecinde yaptıkları işlere ilişkin bilgilendirmede bulunurken, Oda Borsa ve Sektör Meclisleri ile birlikte çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlattı.

Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek gerçekleştirilen toplantıda söz alarak Pandemi sürecinde iş insanlarımızın Gürcistan’a gidemediklerini ve ticaretlerin olumsuz etkilendiğini ifade etti. Gürcistan’dan gelen vatandaşların hiçbir kontrole tabi tutulmadığını ancak Türkiye’den özel izinlerle giden iş insanlarının karantinaya tabi tutularak maliyetlerinin kendilerinden alındığını aktardı.

Başkan Akyürek’in diğer bir gündemi ise Samsun-Batum Demiryolu Projesi olurken bu projenin bölgemizin geleceği açısından hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Başkan Akyürek’in taleplerini ve ilettiği sorunları dikkatle dinleyen Birlik Başkanı Hisarcıklıoğlu Gürcistan’a geçişlerde sorun yaşayan iş insanları ile ilgili Ticaret Bakanlığı ile ve Demiryolu Projesi ile ilgili de T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile görüşeceğini ifade etti.

Mart ayında 70 maddelik öneri setini, Cumhurbaşkanı’na sunduklarını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, “Bunların büyük bir kısmı hayata geçti, geçmeye de devam ediyor. En son, eğitim sektöründeki KDV oranı indirildi. Kısa çalışma ödeneğinden faydalanma süresi 31 Ekim’e uzatıldı. Yatırım Teşvik sisteminde ilçe bazlı yeni bir yapılanma başlatıldı” dedi