DEVLET DESTEKLİ TİCARİ ALACAK SİGORTASI BİLGİLENDİRME SEMİNERİNE

• 17.11.2020
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Türk Reasürans A.Ş. Genel Müdürü Selva Eren’in katılımı ile gerçekleştirilen “Güncellenen Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası” bilgilendirme seminerine Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman ALYÜREK katılım sağlayarak KOBİ’lerin Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası hakkında bilgiler aldı. Başkan AKYÜREK odamız üyelerin bu gibi bilgilendirme seminerlerine katılması ticari hayatına büyük katkısı olacağını dile getirdi.
KOBİ'lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Sistemi nedir?
Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası;
- KOBİ'lerin alacaklarını garanti altına alan,
- KOBİ'lerin alacaklarını tahsil edememeleri durumunda, alacaklarının önemli bir kısmını Devlet Destekli Alacak Sigortası Havuzu tarafından karşılayan bir sigorta sistemidir. Bu sistem ile herhangi bir teminata bağlanmamış vadeli satışlarından doğan borcun ödenmeme riski teminat altına alınmaktadır.
KOBİ'lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Sistemi'nden kimler faydalanabilir?
Yurtiçi satışlardan yıllık toplam cirosu 125 milyon TL’ye kadar olan tüm sektörlerdeki işletmeler kapsam dâhilindedir.
Alacak sigortasının faydaları nelerdir?
- KOBİ’yi ticari borçların ödenmeme riskine karşı korur.
- Ticari faaliyetlerinizde riskleri en güvenilir şekilde yönetmenizi sağlar.
- Vadeli satış sonrasında belirlenen tarihte ödenmeyen alacakların KOBİ’yi sıkıntıya sokmasını ve nakit akışlarını bozmasını önler.
- Firmaların ileriye dönük mali planlarında aksamaları ortadan kaldırır.
DEVLET DESTEKLİ TİCARİ ALACAK SİGORTASI BİLGİLENDİRME SEMİNERİNE