‘STRATEJİK PLANLAMA VE LİDERLİK EĞİTİMİ’ HOPA TSO DA DÜZENLENDİ

• 04.08.2022

‘Stratejik Planlama ve Liderlik Eğitimi’ Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Atatürk Konferans Salonunda düzenlendi.

KTÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tülay İlhan Nas sunumlarıyla gerçekleşen eğitime Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek, Yönetim Kurulu Üyeleri Muhammet Uzunkaya ve Okan Poyraz, Meclis Başkanı Gökhan Bıyıklı, Meclis Üyeleri Ertan Topal, İsmet Başar, Tolga Çakır,Arif Lokumcu sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katılım sağladı.

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek açılış konuşmasını yaparak eğitime katılanlara hoş geldiniz dedi.

İşletmelerde kurumsallaşma konusuna değinen Prof. Dr. Nas aile işletmeleri ve alt sistemleri hakkında bilgiler verdi. Ülkelerin global düzeyde güçlerinin kendi bünyesinde bulunan büyük şirketlerinin gücü kadar olduğunu söylerken pandemi döneminde yaşanan sorunların tüm dünya üzerinde etkilerinin beklenenden daha fazla hissedildiğini söyledi. Sistem aksamasının maliyetleri artırdığından bahsederek kelebek etkisinin bu dönemde fazlasıyla kendini hissettirdiğini belirtti. Şirketlerin yaşam sürelerinin kısalığına dikkat çeken Prof. Dr. Nas bu duruma aile işletmelerinde nesilden nesile geçişlerde yaşanan sorunların etken olduğunu söyledi.

Eğitim sonrası Hopa TSO Yönetim ve Meclis üyeleri Prof. Dr. Tülay İlhan Nas’a Hopa’ya ait coğrafi işaretli ürün olan Hopa Hamsili Ekmeği hediye etti.

‘STRATEJİK PLANLAMA VE LİDERLİK EĞİTİMİ’ HOPA TSO DA DÜZENLENDİ