Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

İKTİDAR VE ANA MUHALEFET PARTİSİNİN İLÇE TEŞKİLATLARI ZİYARET EDİLDİ

  • 19.04.2016
Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı öncülüğünde ve Meclis Kurulu üyeleri ile birlikte İktidar ve Ana muhalefet partilerinin ilçe başkanlıklarını ziyaret etti. Son dönemde sosyo-ekonomik konularda gelişen durumları ve Hopa TSO tarafından hayata geçirilen projeleri değerlendirdiler.
 
İlke olarak CHP Hopa İlçe Başkanlığını ziyaret eden heyetimiz CHP Hopa İlçe Başkanı Sayın Adnan İSKENDER ve diğer partili yöneticiler tarafından karşılandı. Öncelikli olarak kabullerinden dolayı tüm partili yöneticilere teşekkürlerini sunan HTSO Yön. Krl. Bşk. Osman AKYÜREK, Odanın faaliyetleri ve projelerinden bahsetti.  ‘Seçildiğimiz dönemde vadettiğimiz ve o dönemde vadetmediğimiz ama yönetimdeyken geliştirdiğimiz birçok projemiz var. İnönü Caddesi kapalı çarşı projesi de bunlardan biri. Hopa Belediyesi ile protokol anlaşması imzalayarak bu projede ortak çalışıyoruz ve projenin maliyet hesaplaması ve 3 boyutlu çizim çalışması tamamlandı’ şeklinde konuşan AKYÜREK, bu proje ile esnafın korunmasının hedeflendiğinin altını çizdi.  Gelişmekte olan turizm sektörüne de değinen Başkan, Balıklı Şelalesinin çevreci bir bakış açısı ile sektöre kazandırılması gerektiğini ifade etti.
 
 
Hopa-Batum Demiryolu projesini de anlatan Başkan yapılan Hopa Limanı ile ortak yapılan çalışmalar neticesinde 33 km olarak hesaplanan ağın ülkemizi 40 milyar dolarlık pazara bağlayacağını ve bu projenin TCDD Etüt, Proje ve Yatırım Dairesi tarafından hazırlanan raporda Fizibil olduğu bildirilmiştir’ dedi.  Daha sonra ‘esnafına sahip çık’ kampanyasına değinen AKYÜREK, Belediye meclislerinde alınacak kararlar doğrultusunda sürecin sürdürüleceğini ifade etti. Son olarak OSB konusuna değinen Başkan, Kemalpaşa’da 261 dönümlük uygun alan tespit edilip ilgili kurumlara bildirilmesine rağmen projenin Arhavi ilçesine kaydırılması söylentilerinin üzücü olduğunu ifade etti.
 
Partililere kabullerinden dolayı teşekkür eden heyetimize, CHP Hopa Başkanı Sayın İSKENDER ziyaretlerinin kendileri için son derece önemli olduğunu Odanın çalışmalarında ve Hopa için geliştirilen projelerde üzerlerine düşen vazifeyi yerine getireceklerini ifade ederek, misafirlerini yolcu etti.
 
CHP ziyaretinin ardından saat 14.00 de Hopa AK Parti İlçe Teşkilatını ziyaret eden heyetimizi İlçe Teşkilat Başkanı Sayın İlyas GÜVEN ve diğer partili yöneticiler karşıladı. Kısa bir açılış konuşması gerçekleştiren Teşkilat Başkanı GÜVEN daha sonra sözü HTSO Yön. Krl. Bşk. AKYÜREK’ e bıraktı.
 
Önce ki ziyaretinde olduğu gibi Hopa Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine geldikten sonra yaptıkları faaliyetleri anlatan AKYÜREK, tamamlanmış ve çalışmaları hala devam eden proje başlıkları üzerinde durdu. Öncelikle İnönü Caddesi kapalı çarşı projesini ve Hapa-Batum Demiryolu Projesini anlatan başkan, turizm için büyük bir potansiyel olan Balıklı Şelalesi projesini de partililerle paylaştı. Daha sonra OSB de son dönemde yaşanan olumsuz gelişmeleri masaya yatıran AKYÜREK, ‘hiçbir proje siyasal iktidarın desteğini almadan hayata geçirilemez OSB konusunda biz bu desteği yaratamadık ve sonuç şu aşamada iç açı değil’ şeklinde konuştu. OSB nin Hopa gibi Sarp Sınır Kapısına sahip, Türkiye’nin en önemli limanlarından olan Hopa Limana sahip, fizibil olduğu TCDD 2015 raporuyla ispatlanan Hopa-Batum Demiryolu projesi olan ilçemize arazi yapısı gerekçe gösterilerek OSB yapılmaması bizce doğru değil. Pazar burada, sanayi yatırımcısı burada, lojistik olanaklar burada ama OSB Kemalpaşa’da yapılmıyor’ şeklinde konuştu.  
 
 
Daha sonra sözü alan İlyas Güven AK Parti olarak hayata geçirdikleri projeleri misafir heyete aktardı. Öncelikli olarak HTSO Yeni Hizmet Binasının prestij ve ağırlama bakımında çok önemli bir proje olduğunu tüm Hopa’ya hayırlı olmasını dilediğini ifade etti. Gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde Esenkıyı bölgesinde 16 adet bungalov evlerinin yapılarak turizme kazandırılacağını paylaştı. Yine gümrük projesinin son olarak revize edildiğini ve bu yıl içerisinde çalışmaların ivedilikle başlatılacağını aktaran GÜVEN,  24 Ağustos 2015 tarihinde yaşanan sel felaketinden etkilenen hastanenin de Mayıs ayında faaliyete sokulacağını müjdeledi.
 
Ardından OSB konusuna değinen Başkan Hopa’da kurulmasını çok istediklerini ve mantıklı olanın da bu olduğunu ifade etti. Bu konuda son dönemde yaşanan gelişmelerle ilgili üzerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirmek için hazır olduklarını vurgulayan Başkan Hopa TSO tarafından geliştirilen projelere de tam destek verdiklerini ifade etti.
 
 
Son olarak küçük esnafın market zincirleri karşısında yaşadığı mağduriyetin ve Ticaret Odamızın başlattığı Esnafına Sahip Çık kampanyasının konuşulduğu toplantıda nasıl bir tutum izlenmesi konusu görüşülerek ziyaret sona erdirildi. 
İKTİDAR VE ANA MUHALEFET PARTİSİNİN İLÇE TEŞKİLATLARI ZİYARET EDİLDİ
İKTİDAR VE ANA MUHALEFET PARTİSİNİN İLÇE TEŞKİLATLARI ZİYARET EDİLDİ
İKTİDAR VE ANA MUHALEFET PARTİSİNİN İLÇE TEŞKİLATLARI ZİYARET EDİLDİ
İKTİDAR VE ANA MUHALEFET PARTİSİNİN İLÇE TEŞKİLATLARI ZİYARET EDİLDİ