Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

GÜRCİSTAN'IN BAĞIMSIZLIĞININ 25. YILI TRABZON'DA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

  • 30.05.2016

TRABZON-Gürcistan Trabzon Başkonsolosluğu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve KTÜ ile FEMİN-ART derneği işbirliğinde, Hamamizade İhsan bey Kültür Merkezinde Gürcistan’ın bağımsızlığının kutlanması etkinliği çerçevesinde Batum Sanat Üniversitesi Orkestrası tarafından bir konser verildi. Konserin akabinde halk oyunları gösterileri ile konuşmalar yapıldı. Konuşmalarda iki ülke arasındaki tarihten gelen kültür işbirliği vurgulandı. Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye ile Gürcistan’ın birlikteliğinin Kafkaslarda önemli bir güç olduğu dile getirildi.

 

Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Avtandil Mikatsadze’nin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İran İslam Cumhuriyeti başkonsolosu Reza Baghban Kondorı ile çeşitli kamu kurumlarının il müdürleri, STK Temsilcileri ile Gürcistan’dan gelen misafirler, Trabzon’da yaşayan Gürcüler ile Trabzonlular ve Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek katıldı.

 

Programda bir konuşma yapan başkonsolos Mikatsadze, ilk defa Türkçe konuştuğunu ifade ederek, “Bugün Gürcistan bağımsızlığına kavuşmasının 25. Yıl Dönümünü kutluyor. Zorlu süreçte önemli noktaları geçmeyi başardı. Avrupa Birliği içinde yer almaya çalışıyor. Başarılarımız bizim komşumuz ve stratejik ortağımız olan Türkiye Cumhuriyeti ile yakın bağlantıda olduğunu unutmamak lazım. Türkiye, bağımsızlığımızın ilk gününden beri toprak bütünlüğümüzün ve bağımsızlığımızın aktif destekçisi olmuştur.  Bu aksam bizler Türk halkına verdiği destek, Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerine bağımsızlığımızın 25 yılı boyunca desteklerinden ötürü şükranlarımızı sunmak teşekkür etmek isteriz” dedi.

 

 

Konuşmaların ardından merkezi Trabzon’da bulunan FEMİN-ART derneğinin düzenlediği sergi açıldı. Etkinlikler verilen kokteyle son buldu.

 

 

 

 

GÜRCİSTAN'IN BAĞIMSIZLIĞININ 25. YILI TRABZON'DA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI
GÜRCİSTAN'IN BAĞIMSIZLIĞININ 25. YILI TRABZON'DA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI