Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

KAMUOYUNA DUYURU

  • 01.06.2015
  • hopatso

 

KAMUOYUNA DUYURULUR

Göreve geldiğimiz 2013 yılından sonra geçen iki yıl boyunca ilçemiz ve bölgemiz çıkarları doğrultusunda çeşitli etkinliklerde bulunduk. Çalışmalarımız tamamen üyelerimizin ve ilçe ticaretinin gelişimi gözetlenerek farklı hedeflere yönelerek toplumsal fayda ekseninde yapılmaktadır.

Bu doğrultuda en önemli faaliyetlerimizden biri de Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binasının modern, çağdaş ve ilçemize yakışır bir şekilde üyelerimizin hizmetine sunulması doğrultusunda olup bu yönde yapımına devam edilmektedir.

Ancak,

Son zamanlarda, hizmet binası inşaatının önünde bulunan inşaat teknik bilgilerini içeren tabelamızda toplam inşaat maliyeti yazılmadığı yönünde birtakım eleştirilere maruz kalmaktayız.

Küçük bir araştırma ile edinilebilecek bir bilgi olmasına rağmen, bunun yerine toplam maliyetin yazılmamış olmasının eleştirilmesi biz oda yönetimi ve meclisini üzmektedir. Kaldı ki tabelamızda yüklenici firma olarak HOPA TSO yazmaktadır.

Konunun araştırılması halinde Hopa TSO Hizmet Binası yapımının dışarıdan yüklenici bir firmaya tümüyle anahtar teslimi ihale edilmediği, odamızca kurulan inşaat komisyonuyla emanet usulü yapıldığı, buna göre de tüm malzeme ve işçiliklerde ihale yoluyla en düşük fiyatı alma metodunun uygulandığı görülecektir.

Malzeme alımlarıyla ilgili örnek verecek olursak; bir kalemde ihaleye giren firmalardan en düşük fiyat veren ve en üst rakamı veren firma arasında 130.000.00.-TL fark olabildiği göz önüne alınırsa, net rakamların yazılmasının ne kadar yanlış ve yanıltıcı olacağı anlaşılacaktır. Nitekim işçilik ihalelerinde benzeri durumlar yaşanmaktadır. Bizler HOPA TSO olarak Hizmet Binası İnşaatının tümüyle anahtar teslim bir firmaya ihale edilmesi kolaycılığını benimseseydik, tabelada elbette bir rakam yazılacaktı. Ancak üyelerimizin dişinden tırnağından artırarak odamıza verdiği aidatlarla birde yüklenici firmanın karı ödenmek zorunda kalınacaktı.

Üyelerimizin çıkarları doğrultusunda asgari maliyetlerle azami verim alabilmek için araya ana yüklenici firma sokmayıp, bireysel çalışmalarımızla maliyetleri düşürme esasına dayanarak inşaatımızı sürdürmekteyiz.

Tüm ihale aşamalarının tam bir şeffaflık içerisinde olduğu, ihalelere halkımızın tüm kesimlerinin rahatlıkla izleyici olarak girebileceği bilinmekte, sonuçlar sitemizde de ayrıntılı olarak sunulmaktadır.

Bu konuda gerekli bilgilendirmelere her zaman açık olduğumuzu bildirir, eleştirel anlamdaki ifadelerin önyargı ve art niyetle olmadığı, ancak bilgi eksikliği sonucu yapıldığına olan inancımızla tüm üyelerimiz ve ilçe halkına saygılar sunarız.

 

HOPA Ticaret ve Sanayi Odası