Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

TİCARET ODASI YÖNETİMİ DE İFTAR YEMEĞİNE KATILDI

  • 20.07.2013
  • hopatso

 

 

   Hopa Belediyesi tarafından düzenlenen ve Hopa'daki Sorunlarında tartışılacağı iftar yemeği sohbet toplantısına birçok davetlinin yanında Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Üyeleri, Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyeleri Katıldı.

   İftar yemeğinin ardından ilçe sorunlarının konuşulduğu sohbet toplantısı yoğun ilgi gördü. 3 yılı aşkın süredir görev yapan Hopa Belediye Başkanı Turan Kasımoğlu yapılan çalışmaları, projeleri ve hedeflerini anlatarak katılımcılardan fikirlerini aldı. Soru cevap şeklinde geçen sohbet toplantısın da şehir Meydanının yeniden düzenlenmesi ve buranın trafiğe kapatılması istendi..

    İlçede ciddi bir çöp toplama merkezi sıkıntısı yaşandığını ifade eden Başkan Kasımoğlu “Öncelikle Çöp Toplamakla bitecek bir sorun değildir. Her konuşmamız da vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Hopa’da bir gün çöp toplamasak ilçemiz çöpten kaybolur. Yerlere çöp atmama bilincini yerleştirmemiz lazım. Çöp kutusu dururken çöpü yana uzaktan atanlar var. Bazı yoğun yerleşim bölgelerinde günde iki kez çöp alınıyor fakat bilinçsizlik olduktan sonra bu sorunu çözemeyiz. Çöpleri depolamakta da sorun yaşıyoruz.



    Çöp artırma tesis şart fakat yer bulamıyoruz. Yer bulunduğu taktirde Çöp arıtma tesisi yapacağız. Bu hayata geçirmeyi düşündüğüm projeler arasında. Sahilin fazla betonlaştığı sorusuna karşın Başkan Turan Kasımoğlu şu şekilde yanıt verdi. “Öncelikle Sahilde yapmış olduğumuz projelerde betonlaşma yoktur. En son sahile ne zaman geçtiniz bilmiyorum fakat Kazım Koyuncu Parkı olsun, Çocuk Parkı çevresi olsun betonlaşmadan uzaktır. Fakat İlçemize kazandırdığımız sosyal alanlar da tesislerin de olması lazım buna betonlaşma diyorsanız size katılmıyorum. Çünkü sadece yeşillik yap bırak ne kadar doğru. Alanları vatandaşımız ailesiyle gelip oturacağı bir alana çevirebilmek için tesisler şart. Karadeniz Sahilin de olmayan bir çocuk oyun parkı yaptık, şimdi peyzaj çalışmaları sürüyor. Sahil dolgu alanı projemiz bittiğin de ilçemize kazandırılmış çok güzel bir alan olacak” diye konuştu.

   

İlçenin su sorunu gündeme getiren katılımcılar çözüm önerisinin nasıl olacağı sorusunu yöneltti, bunun üzerine Başkan Turan Kasımoğlu; “Evet Şehrimizin içme suyu Balıklı Dağından geliyor. Aşırı yağmur yağdığın da dinlenme havuzlarının yetersiz olması çamurlu suyun musluklardan gelmesine neden oluyor. Suya karışan çamurun çözümü dinlenme havuzlarıdır. Bu sorunu da çözeceğimizden şüpheniz olmasın. Şehir içme suları çamur akarken elimiz kolumuz bağlı durmuyoruz. Biraz daha sabretmenizi istiyorum” dedi.

   Köy dolmuş duraklarının düzenli bir yere neden taşınmadığı sorusuna ise; Başkan Turan Kasımoğlu şu şeklide cevap verdi. “ Tüm Dolmuş hatlarına Üniversite mevkide duraklar yaptırdık fakat bir mutabakat sağlayıp durakları oraya toplayamadık.  Biz bu konu da çalışmamızı gerçekleştirdik. Dolmuş sahipleri mevcut durak yerlerinden ayrılıp yeni yapılan duraklara gitmek istemiyorlar. Kemalpaşa dolmuş durağı Şehrin göbeğin de birçok görüşme yaptık, fakat hiçbir şekilde olumlu bir sonuca varamadık” dedi.

     İftar yemeği yapılan sohbet toplantısı ardından Günbatımı Cafeteryaya Gelen Misafirler, Canlı Müzik gösterisini seyrettiler. Basın mensuplarının da bolbol fotoğraf ve video çektiği Canlı Müzik Gösterisi Çok Beğenildi.Artvin den gelen basın mensubu arkadaşlar için istek parçalar çalındı.

TİCARET ODASI YÖNETİMİ DE İFTAR YEMEĞİNE KATILDI