Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

TIR PARKI VE KİLİSE ZİYARETİ

  • 06.07.2015
  • hopatso

 Artvin Valisi Kemal Cirit, HOPA TSO'nun daveti üzerine sorunları yerinde tespit etmek amacıyla Hopa ilçesinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.        

Beraberindeki İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Dilberoğlu ve bazı kurum amirleriyle birlikte Hopa’ya gelen Vali Cirit, ilk olarak açılan Sarp Sınır Kapısı’ndan Kafkas ülkelerine gitmek için sıra bekleyen araçların bulunduğu tır parkında incelemelerde bulundu.

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, tır parkının günde yaklaşık 300 araca hizmet verdiğini belirterek, saha zemininin toprak olması nedeniyle oluşan çukurlardan dolayı sürücülerin araçlarında zaman zaman sıkıntılar yaşadığını söyledi.

Saha içerinde bir süre incelemelerde bulunan Vali Cirit, tır parkında yeni bir düzenlemenin kaçınılmaz olduğunu bizzat yerinde gördüğünü belirterek, tır parkının konforunun yükseltilmesi için gerekli çalışmanın kısa sürede başlatılacağı müjdesini verdi. Vali Cirit açıklamalarına şöyle devam etti: “Dolayısıyla hem Şoförler Odası hem Nakliyeciler Firmaları hem de Ticaret ve Sanayi Odamızın bizlerden talepleri doğrultusunda tır parklarına yeniden bir düzen getirmek ve saha içinde iyileştirme çalışması yapılmasını bizzat görmüş olduk. Valiliğimiz ile İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği olarak bir kolektif çalışma sergileyerek kısa sürede tır parkının konforunu yükselteceğiz.”

KEMALPAŞA BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ

Kemalpaşa Belediyesini ziyaret eden Vali Cirit, Belediye Başkanı Ergül Akçiçek’i makamında ziyaret ederek belediyenin çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Kemalpaşa Beldesi’nde bulunan tarihi kiliseyi yerinde inceleyen Cirit, kilisenin turizme kazandırılması amacıyla çalışma başlatılacağını kaydetti. Son dönemde hızlı bir gelişme kaydeden Karadeniz turizmi açısından İlimizin hak ettiği payı alabilmesi için turistik özelliklerin geliştirilmesi ve var olanların korunmasının son derece önemli olduğunu vurgulayan Vali, Kilisenin restore edilmesi konusunda Belediye ve HOPA TSO birlikte hareket ederek çalışmaları yürüteceğini ifade etti.


Geçmişten günümüze aktarılan tescilli kültür miraslarının turizme kazandırılması çalışmalarının bulunduğunu ifade eden Vali Cirit; ”İnanç turizmi açısından oldukça zengin bir mirasa sahibiz. Özellikle tarihi kiliselerin restorasyonuna büyük önem veriyoruz. Komşu ülkelerimiz de özellikle inanç turizmine önem veriyorlar. Bu anlamda Yusufeli başta olmak üzere ilimiz genelinde bulunan tarihi kiliselerin onarım ve restorasyon çalışmaları devam ediyor. Bu bağlamda Kemalpaşa Beldesi’nde bulunan ve tarihi bilinmeyen kiliseyi inceledik. Önce kilise etrafında bir saha temizliği çalışması yapıp ardından restorasyon projelerini ortaya çıkarıp kısa sürede buranın da turizme açılması için çalışmalara başlayacağız.” diye konuştu.