Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

HOPA-BATUM LİMANLARI YOLCU GEMİSİ İLE BİRLEŞİYOR

  • 05.08.2015
  • hopatso

 

    Hopa Limanı ile Batum limanı arasında çalıştırılması düşünülen yolcu gemisi konu dün Hopa İlçe Kaymakamlığında gerçekleştirilen toplantıda masaya yatırılarak durum değerlendirmesi gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıya, Kaymakam Mehmet Ali Özkan, Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan, Batum Ticaret Ataşesi Mikail Develioğlu, Hopa Gümrük Müdürü Sıtkı Cengiz, Sahil Güvenlik Komutanı Teğmen Ömer İnanç, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, Batum Ticaret Odası Başkan Vekili Saim Yeşildağ, HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer, Deniz Ticaret Odası Başkanı Tekin Ataselim ve SYS Med. Firma Yetkilisi Mikail Yıldız katıldı.

 

Daha önce iki ülke arasında gerçekleştirilen protokol anlaşmasıyla iki ülke vatandaşlarının birbirlerinin ülkelerine kimlik kartıyla seyahatine imkân tanınmış ve her iki ülke vatandaşlarının her girişte 90 günü aşmayan süre için Gürcistan’a vizesiz olarak(Kimlikle) giriş-çıkış yapma konaklama imkânı sağlamıştı.

Gürcü ve Türk vatandaşları sınır geçişleri esnasında birçok kez araçlarından inmek zorunda kalırken Yolu Gemisi sayesinde iki liman arasında daha zahmetsiz bir ulaşım fırsatına sahip olacaklar. Turizm firmaları ile anlaşma sağlanırsa turistler daha kolay bir şekilde iki ülke arasında seyahat etme fırsatına sahip olacaklar.

 BDT ülkeleri ülkemiz açısından gerçekten önemli konumdalar ve ticari anlamda da her geçen gün artan bir iş hacmi mevcut. Bu projenin önemli olduğuna karar vererek uygulamanın başlatılması için çeşitli görüşmeler yapılmaktadır.

Hopa – Batum arasında deniz bağlantısının sağlanması, hem turizm hem de ekonomik anlamada büyük bir katkı sağlayacaktır. Alternatif bir güzergâh oluşmasına vesile olacak bu proje sayesinde iki ülke arasında ki ilişkiye yeni bir canlılık kazandırması planlanmaktadır.
 
HOPA-BATUM LİMANLARI YOLCU GEMİSİ İLE BİRLEŞİYOR
HOPA-BATUM LİMANLARI YOLCU GEMİSİ İLE BİRLEŞİYOR