Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

MAĞDUR VATANDAŞLARA YÖNELİK YARDIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

  • 27.08.2015
  • hopatso

 

24.08.2015 tarihinde ilçemizde yaşanan sel felaketinin ardından başlatılan çalışmalar tüm alanlarda devam etmekte ve tüm kurum ve kuruluşlar seferberlik halindeler.  Bu kapsamda tüm çalışmaları yakinen takip eden HOPA TSO, kendi bünyesinde çalışmalar da yürütmektedir. 27.08.2015 tarihinde ilçemizde mevcut 11 banka şubesi müdürleri ile bir toplantı gerçekleştirerek konu hakkında değerlendirmeler yapıldı.

Toplantının ana konusu mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızın bankalardan kullandıkları krediler ve faizlerinin ödemeleri olurken bu ödemelerin geri ödenmesi sürecinde neler yapılabileceği değerlendirildi.

Banka müdürleri konuyu Genel Müdürlükleri ile görüşecekleri ve alınan cevabın ivedilikler Odamıza iletileceği bildirdiler. Bölgenin AFET BÖLGESİ ilan ettirilesi halinde sürecin daha hızlı işleyeceği kredilerle ilgili erteleme ve ötelemelerin daha kolay yapılabileceğini ifade ettiler.

Oda Yönetim Kurulu Başkanımız Osman AKYÜREK 26.08.2015 tarihi itibari ile TOBB Başkanlığı tarafından Hükümet nezdinde bölgenin AFET BÖLGESİ ilan edilmesi için çalışmaların başlatıldığı ve ilgili talebin Hükümete iletildiğini ifade etti.