Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNÜ LANETLİYORUZ!

  • 11.09.2015
  • hopatso

  Türkiye’de yaşanan terör olayları ve 2 gün önce terörü kınama amacıyla Hopa ilçesine dışarıdan gelen bir grup kişilerce bir siyasi Partının ilçe binasına yapılan saldırı ve ilçede yaşanan gergin olaylar nedeniyle Hopa Ticaret ve Sanayi Odası’nda STK temsilcileriyle basın toplantısı yapılarak terörün her türlüsü kınandı.

    Hopa Ticaret ve Sanayi (TSO) toplantı salonunda gerçekleştirilen basın toplantısına Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Şükrü Aydemir, Genel Sekreter Ali Uzun Hopa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Osman Küçükali, Hopa Ziraat Odası Başkanı İhsan Seber, Hopa Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Şinasi Tosunoğlu ve Başkan yardımcısı Seyfettin Albay katıldı.

    Basın toplantısının sözcülüğünü üstlenen HTSO Başkanı Osman Akyürek sözlerini başında sivil inisiyatif olarak bir araya gelerek Türkiye’de yaşanan terör olayları ve ilçemizde yaşanan gergin olaylar nedeniyle böyle bir açıklama ihtiyacını duyduk dedi. ‘Terörün her türlüsünü şiddetle kınıyoruz’ diyerek şu açıklamayı yaptı;
 

    “Bu topraklarda bin yıldır birlikte yaşıyoruz. Bugün öyle noktaya gelindi ki can ve mal güvenliğinde tereddüt eder hale geldik. Bugün gelinen aşamada yurdun her köşesinde güvenlik sorunu yaşanmaktadır. Anadolu’nun her köşesinde farklı etnik kökenlere sahip insanlarımız bin yıldır birlikte yaşamaktadır. Kardeşçe, birlik ve beraberlik içinde, dostluk içinde birlikte yaşamaktayız. Terörün her türlüsünü hep birlikte lanetliyoruz.

   İlginç bir örnek vermek istiyoruz. 2-3 gün önce terörün ardından bu gergin olayların geliştiği bir kentimizde Kürt olduğu için bir ailenin dükkânı kırıldı, yakıldı ve talan edildi. Dün o dükkânı kırılan talan edilen Kürt aileye ertesi gün şehit haberi geldi. Asker olan evladı terör kurbanı olarak şehit edildi. O Kürt ailesinin ocağına ateş düştü. Bir evladını şehit verdi. Bu durum içinde bulunduğumuz ortamın ve kargaşanın resmi niteliğindedir.  

   Diğer yandan Hopa ilçemizde yaşanan olaylarda bizleri son derece üzmüştür. Bazı çevrelerce Hopa terörün yanındaymış gibi gösterilip, sabote etmek amacıyla yakın il ve ilçelerden gelen provokatörler insanları kışkırtıp ilçemizde siyasi parti ilçe binasına zarar verip dükkânların camlarını kırdılar. Bu gibi olayların yaşanması asla tasvip edilecek bir durum değildir. Ülke genelinde il ve ilçelerde eş zamanlı yapılan terörü kınama yürüyüşleri amaca uygun şekilde yapılmaması insanlara ve iş yerlerine zarar verilmesini asla tasvip etmiyoruz. Hopa’mızda ve Ülkemizde olmazsa olmazların içinde hangi etnik kökenli olunursa olsun birlikte yaşamdır. Tarihten böyle geldi, böylede devam edecektir.
 

    Ayrıca basın binalarına yapılan saldırıları da kınıyoruz. Basın demokrasinin olmazsa olmazlarındandır. Basına yapılan saldırıyı Demokrasiye yapılan saldırı olarak kabul ediyor, nefretle ve şiddetle kınıyoruz. Hopa’dan sivil inisiyatif kuruluşları olarak ülkemiz genelinde terör olayları sonucu şehit düşen asker ve polis şehitlerimize, ve sivil kayıplarımıza Allahtan rahmet şehit ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Bu topraklar hepimize yeter. İnsanca, kardeşçe, birlik ve beraberlik içinde birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Dayanışma günüdür. Birlik ve beraberliğin en çok ihtiyaç duyulduğu gündür. Hopa’da sağcısı, solcusu, hangi siyasi görüşe sahip olunursa olsun bugünlere birlikte yaşamla gelindi. Bu dava milli davadır. Teröre karşı topyekûn birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmalıyız. Tarihin bütün aşamalarında içten veya dıştan yapılan bütün tehlikeleri hep birlik aştık. Yine de aşacağız. Terörün ve şiddetin içerden ve dışarıdan nereden gelirse gelsin karşıyız,” denildi.
 

TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNÜ LANETLİYORUZ!