Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

HİSARCIKLIOĞLU LEGİON d'HONNEUR MADALYASI İLE ONURLANDIRILDI

  • 08.12.2015
  • hopatso

 TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'na, Fransa'nın en üst düzey nişanı olan Legion d'Honneur madalyası verildi. Fransa İmparatoru Napolyon’un 1804 tarihinden itibaren verdiği nişanın sahibi Türkiye Fransa ilişkilerine katkılarından dolayı Hisarcıklıoğlu oldu. Türkiye’den ilk olarak Mustafa Kemal Atatürk’e verilen madalyayı iş dünyasının önemli isimleri de daha önce almıştı. 

Hisarcıklıoğlu, Fransa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği Başkanı Andre Marcon’un teklifi ile Türkiye-Fransa ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesine yapmış olduğu katkılardan dolayı, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın onayı ile madalyaya layık görüldü. Madalya töreninde konuşan Hisarcıklıoğlu, Fransa’da meydana gelen saldırıya değinerek terörü nefretle kınadığını söyledi. Fransa halkı ile dayanışma içerisinde olduklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Terörle mücadele eden halkımız. Fransa’nın endişesini anlamaktadır. Terörün seçtiği hedefler özgürlük eşitlik kardeşlik ve insanlığın onurudur. Terörün dini ve milliyeti yoktur. Bu tür acıların yaşanmamasını diliyorum” dedi.

Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman AKYÜREK TOBB ve İş camiası adına son derece gurur verici olan bu başarıdan dolayı Sayın Hisarcıklıoğlu’nu şahsı ve Odamız adına tebrik etti.