Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

KOSGEB SERTİFİKALARI SAHİPLERİNİ BULDU

  • 20.01.2016
  • hopatso

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası'nın, KOSGEB Artvin ve Artvin Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programını' başarıyla tamamlayan kursiyerler için sertifika töreni düzenlendi.

Hopa Paluri otelde düzenlenen sertifika törenine Artvin Valisi Kemal Cirit, Hopa Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül AKÇİÇEK, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek, KOSGEB İl Müdürü Cemil Bahçe, Artvin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Cevdet Ertürk, AK Parti İlçe Başkanı İlyas Güven, CHP İlçe Başkanı Adnan İskender, İlçe Emniyet Müdürü Hakan ÜLKÜ,kursiyerler ve davetliler katıldı.

Sertifika töreninde, 72 saatlik Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programını başarıyla tamamlayan 50'si bayan, toplam 84 kişiye belgeleri verildi.

Sertifika töreninde konuşan Vali Kemal Cirit Artvin'in ekonomik olarak büyümesine, daha ileriye taşınmasına gayret eden Ticaret Odasının, KOSGEB'in, İş-Kur'un ve emek verenlerin girişimcilik yolculuğunu görme şansını bulduklarını söyleyerek, bu eğitim programına katkısı olan herkese teşekkür etti.

- Artvin, Türkiye Ortalamalarının Üstünde Kadın Girişimci Oranına Sahip-

Artvin'in Türkiye ortalamalarının üstünde kadın girişimci oranına sahip olduğunu, hemen hemen her girilen esnaf teşekkülünde bir kadın girişimci ile karşılaşıldığını belirten Vali Cirit, bu tür organizasyonların, bu tarz eğitim faaliyetlerinin burada ki kadın girişimcileri diğer illere göre farklı kılıp  da ön plana çıkardığını dile getirdi.

Hopa Artvin'in ticaret hacminin önemli bir bölümünü oluşturduğunu kaydeden Vali Kemal Cirit, Hopa'nın sınır kenti olması, sahilde yer alması,  liman şehri olmasının bunun önemli bir etken olduğunu kaydetti.

Cirit " Yılda 6 milyon kişinin girişi çıkış yaptığı bir kapıya sahipseniz, her alanda kendinizi kurgulamanız gerekir. Turizmde, ticarette ve eğitimde de kurgulayacaksınız. Bu kapsamda da bilinçli bir Hopa girişimcisini yetiştirerek bu planlama içine dahil edeceksiniz. Bu eğitim programında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Cirit,  girişimcilik sertifikalarını alan kadın ve erkeklerin iş kurma noktasında cesaretli olmaları gerektiğinin önemine de değinerek şunları söyledi: " Siz kendi işinizi kurarsanız devletin sağlamış olduğu kredi ve hibe gibi bazı olanaklardan yararlanacaksınız. Ben ticaret odasının ticaret hacmini artırmak için aktif çalışmasını da önemsemekteyim. Yönetimi ile birlikte başkanımız önemli işler yapıyor. Önümüzde ki süreçte DOKA Artvin'e geçecek. Bu süreçte sizin talepleriniz doğrultusunda Kruvaziyer başta olmak üzere bir katkı sunarız. Hopa'da limanı da son derece önemsemekteyiz. Bir özel sektörümüz ithalat ve ihracatta ev sahipliği yaptığı hususlara katkı sunmakta. Bizler kamu olarak bir perspektif sunarız. İşin yapıcıları olarak özel sektörü görürüz. Biz özel sektörün katkılarını önemsemekteyiz. Ülkemiz 2023 hedeflerine ulaşacaksa bunu özel sektörle başaracak. 500 milyar dolarlık ihracat hedefine, ekonomik büyüklüğü ilk 10 ülkeden biri Türkiye olsun diye planlanan bu süreçte her konuda küçükte olsa bizler katkı sunacağız. Bu yolculukta girişimcilerimiz yer alacak.  Hopa ve Arhavi 2015'te yaşanan sel felaketi nedeniyle sıkıntılı günler yaşadı. Devletimizin ve sivil toplum kuruluşlarının birlikte bir çalışma  sergileyerek ilçelerimizi ayağa kaldırma noktasında gayretlerinin başarıya ulaştığını memnuniyetle ifade etmem lazım. Tabi ki her şeyi hallettik diyemeyiz ama çok şeyi sizlerle başardık diyebiliriz"

Akyürek " Amacımız Sizlerin İş Kurması, Hayallerini Gerçekleştirmesidir"

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek yaptığı konuşmada kursiyerlerin aldığı belgelerin iş dünyasının geleceği adına büyük önem arz ettiğini belirtti.

Girişimcilik kursunun KOSGEB, İş-Kur ve Hopa Ticaret Odası iş birliği ve organizasyonu ile gerçekleştiğini belirten Akyürek " Amacımız sizlerin iş kurması, hayallerini gerçekleştirmesidir. Bu hayallerini gerçekleştirirken de devletin kredi imkânlarından, teşviklerinden faydalanabilme imkânı yaratmaktır. İşimiz burada bitmiyor. Belgeleri aldıktan sonra birileri gelip size iş kurdum demeyecektir. Belgelerin akabinde devletin teşviklerini araştırıp bulup gerekli yatırım için,  iş kurmak için çalışmalara başlayacağız" diye konuştu.

2015 yılı içinde 145 kişiye girişimcilik sertifikası verdiklerinin altını çizen Akyürek, KOSGEB kapsamlı bu girişimden faydalanmak için 200'ün üzerinden de başvuru olduğunu kaydetti.

2016 yılı içinde bu eğitim çalışmalarının devam edeceğini belirten Akyürek, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası olarak sadece girişimcilik kursu üzerinden sertifika vermediklerini, diğer eğitim alanlarında da, ticaretle ilgili muhataplarına ihtiyaç duydukça eğitim toplantıları düzenlediklerini söyledi.

-Artvin KOSGEB Desteklerinden Yararlanma Konusunda Son Sıralarda-

KOSGEB Artvin İl Müdürü Cemil Bahçe'de yaptığı konuşmada KOSGEB'in 20 Nisan 1990 yılında Sanayi Bakanlığına Bağlı olarak kurulduğunu ve ülkemizde faaliyet gösteren işletmelerin uluslar arası boyutlarda gelişmeleri, teknolojik ekipman ve makinelerle çalışmaları,  uluslar arası kuruluşlarla rekabet gücünün artırılıp yeni işletmelerin kurulabilmesi amacıyla girişimciliğin özendirilmesi ve desteklenmesini amaç edindiğini söyledi.

Bahçe KOSGEB'in işletmelere 8 ana kalemde destek sağladığını anacak bu destek oranlarına bakıldığında Artvin ilinin en sonlarda görüldüğünü ifade etti.

-Artvin'de 2015'te 173 Kişiye Girişimcilik Sertifikası Verildi-

Artvin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Cevdet Ertürk ise, Çalışma ve İş Kurumunun hedefleri arasında olan istihdamı artırmanın en önemli yollarından birinin girişimci sayısını artırmaktan geçtiğini ileri sürdü.
 

Ertürk "Siz bu sertifikaları alacaksınız. KOSGEB'e gidip projenizi sunup paranızı alıp işletme kurup eleman çalıştırdığınızda istihdama katkı sağlayacaksınız. Bunun için girişimcilik kurslarını önemsiyoruz. Merkez ve ilçelerde 2015 yılında toplam 7 kurs açtık.173 kişiye girişimcilik sertifikası verdik. Bununla ilgili çalışmalara da devam edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra başarılı kursiyerlere belgelerinin verilmesinin ardından program sona erdi.

 

KOSGEB SERTİFİKALARI SAHİPLERİNİ BULDU
KOSGEB SERTİFİKALARI SAHİPLERİNİ BULDU
KOSGEB SERTİFİKALARI SAHİPLERİNİ BULDU
KOSGEB SERTİFİKALARI SAHİPLERİNİ BULDU
KOSGEB SERTİFİKALARI SAHİPLERİNİ BULDU