Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

YENİ HİZMET BİNASI OFİSLERİNİ KİRALIYORUZ

  • 25.01.2016
  • hopatso

 

Yapımı bir süredir devam eden ve bugün itibari ile % 75 oranında tamamlanan Yeni Hizmet Binamızın 5-6-7- ve 8. Katlarında toplam 16 ofis odamız üyelerine kiralanacaktır. Kiralama süreci ile ilgili Kira Komisyonunun tutanağı ve kira şart namesi aşağıya çıkartılmıştır. 

HOPA TİCARET VE SANAYİ ODASI OFİS KİRALAMA ŞARTNAMESİ

 Talep sahiplerinin Aşağıdaki şartların karşılanması halinde Hopa ticaret ve sanayi odası hizmet binasındaki ofislerden (5-6-7 ve 8, katlarda) yer kiralama hakkı elde edebilecektirler.

1)      Hopa Ticaret ve sanayi odası üyesi olmak

2)      Oda üyelik aidat borcunun olmaması

3)      Belirlenecek taban kira bedeli üzerinden en fazla teklifi verecek olan kişi ihaleyi kazanmış olacaktır.(Teklifler kapalı zarf usulü ile alınacaktır). 1 kişi 1 den fazla ofis için teklif verebilir ancak 1 ofis kiralayabilir.

4)      Kira bedelleri yıllık peşin olarak ödenecektir. İlk sözleşmede bir yıllık kira bedelinin tamamı Hopa Ticaret ve sanayi odasının belirleyeceği hesap numaralarına yatırıldığının Dekontla ibrazı sonrası Sözleşme imzalanır.

5)      Kira bedeli net olup,stopaj kiracıya aittir.

6)      Bir aylık kira tutarı Hopa Ticaret ve sanayi odasının belirleyeceği hesap numarasına Teminat olarak yatırılacaktır. TEMİNATI YATIRIP İhaleye katılmaması yada ihaleyi aldığı halde sözleşme kiralamaktan vaz geçilmesi durumunda yatırılan bu teminat Hopa Ticaret ve sanayi odası hesaplarına gelir olarak kaydedilecektir.

7)      Kiralanan taşınmazın yaşanabilecek olası olumsuzluk ve müdahale gereksinimleri ihtimali dolayısıyla aktif olarak kullanılması gerekmektedir. Özetle ofisi kapalı tutamaz.

8)      Kiralanan taşınmaz Kiracı tarafından bir başkasına kiralayamaz, devir ve ciro edemez  bir üçüncü şahsa kullandıramaz. Şirket veya firma değişikliği yapılamaz. Sözleşmede yazılı olan kullanım şekli dışında kullanamaz. Ancak şirket ortağı değişebilir veya Kiralama yaparken şirket ortağı olanlar yeni şirket kurabilir. Şahsi firma açabilir. Vergi kaydı ile oda kaydı ile belgeler.

9)      Kiralanan taşınmaz ofis ve ticari faaliyet dışında başka maksatlarla kullanılamaz.(Konaklama, kar amaçlı sair faaliyetler) veya kullandırılamaz.

10)  Kira kontratı bir yıllık olup, Adı geçen ofis Hopa Ticaret ve sanayi odasına gerekmediği müddetçe kira süresi kendiliğinden yenilenir.

11)  Kira artışları bakanlığın açıklayacağı önceki yılın TEFE-TÜFE oranında gerçekleştirilir. Ancak kira kontratı şartları 5 yılda bir tekrar günün koşullarına göre yeniden değerlendirilir. Kiracı kabul etmemesi halinde 1 ay içinde ofis anahtarını TSO iade eder.

12)  Bina ortak giderleri kiracıya aittir.(Dairenin elektrik, su, yakıt, çöp vergisi, ayrıca yönetim giderleri, Isınma, kapıcı, genel temizlik ve aydınlatma kiracıya aittir)

13)  Kiracı ofisi dış cephe cam ve alikobantı zarar vermeyecek şekilde iç dizaynı ve döşeme yapacaktır. Tahliye halinde Hopa Ticaret ve sanayi odasına aynı şekilde cepheye zarar vermeden teslim edecektir. Ofisi bırakması gerekirse demirbaşları dışında ofise sabit yapılmış olanları bedel talep etmeksizin teslim eder.

14)  Kiracı kullanma şekli olarak bina boşluğu, merdiven aralığı kapı önü vs. bölgelere herhangi bir şey koyup ortak kullanım alanlarını işgal edemez.

15)  Kiralanan yerin içerisinde zaruri olarak yapılması düşünülen tadilat Kiralayan veya vekillerinin yazılı muvafakatiyle Masraflar kendine ait olmak koşuluyla izne tabidir. Ancak kira sözleşmesinin bitiminde veya her ne sebeple olursa olsun tahliye halinde herhangi bir bedel talep etmeksizin tümünü kiralayana bırakır.

16)  Kira bedeli üzerinden herhangi bir nedenle kesinti yapılamaz.

17)  Kiracı sözleşme imzalanmasından sonra en geç bir ay içinde elektrik su gibi mukaveleleri kendi üzerine yapmak zorundadır.

18)  Ofislerin içinin yapım süresi kira kontratının imzalanmasını takiben 90 gündür. Süre uzatımı talep edilemez. Yapım maliyeti karşılığı kira kontrat tarihini takiben 180 Gün(6 Ay) olarak belirlenmiştir. Kira bu 6 ay Sonunda başlar.

19)  İş bu kira sözleşmesi Türk Ticaret Kanunu’nun Kira kanunu hükümlerinin hepsini kapsamakta olup Kiracı adı geçen kanun hükümlerinin tümünü kabul etmiş sayılır.

20)  Taşınmazı kiralayan Kiracı dış cephelerde değişiklik, dış cepheye tabela, afiş vs. yapamaz ve asamaz. Firma veya şirketlerin bina girişinde Hopa Ticaret Odası’nın oluşturacağı Adres tanımlama zemininde isim ve unvanlarını içerir bilgilendirme yazısı yapabilir.

21)  İş bu kira sözleşmesinden doğan ihtilaflarda Hopa mahkeme ve Hopa icra dairesi yetkilidir.

22)  SÜRE : 10.02.2016 Tarihinde saat 16’ya kadar ekteki m2 ve kira bedelleri belli olan

 

Ofisler yerinde görülerek ihale öncesi ve sonrasında itiraza konu olmaksızın değerlendirilmiş kabul edilir. Saat 16’dan sonra teklif alınmaz. Teklifler kiralamak için başvuranlar huzurunda açılır