Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

SARP GÜMRÜĞÜNDEKİ SORUNLAR NAKLİYECİLERİN KATILDIĞI TOPLANTIDA DEĞERLENDİRİLDİ

  • 17.02.2016
  • hopatso

 Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Nakliyecilerin Sarp Gümrük Sahasında yaşadığı sorunları görüşmek üzere Meclis toplantı salonunda Oda Yönetiminin ve ilçe nakliyecilerinin katıldığı bir toplantı gerçekleştirdi.  Özellikle son dönemde hem Türkiye Gümrüğünde hem de Gürcü gümrüğünde yaşanan sorunlar ve yüklü araçların karşılaştığı engeller masaya yatırıldı.

Yüklü araçların Gürcü yetkililer tarafından gümrüğe alınmayarak gereksiz yere Gürcistan topraklarında bekletildiği, Gürcü araçlarının yakıt kontrolüne tabi olmadan gümrüğü kullanmalarının haksız rekabete neden olduğu, Türkiye tarafında ise gümrük sahasında işlemlerin uzun sürdüğü gibi temel nedenler Nakliyecilerimiz tarafından dile getirildi. Yaşanan bu sorunlarla ilgili çözüm önerileri tartışıldı.

Toplantı sonunda yaşanan sorunlarla ilgili Oda öncülüğünde lobi çalışmalarının derhal başlatılmasına, ilçemiz bürokrasisinden başlayarak çözüm arayışına girilerek netice alınmasına karar verildi. Oda tarafından gerçekleştirilecek görüşmeler neticesinde Nakliye sektörü temsilcileri ile tekrar bir araya gelinmesine karar verilerek toplantı sona erdi.