Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

TIR VE OTOBÜSLERİN SORUNLARI VE YAPILAN ÇALIŞMALAR DEĞERLENDİRİLDİ

  • 01.03.2016
  • hopatso

 TC Batum Başkonsolosu Sayın Yasin TEMİZKAN Odamızı ziyaret ederek sınır komşumuz Gürcistan sınırları içerisinde vatandaşlarımızın karşı karşıya kaldığı sorunlar hakkında fikir alış verişinde bulundu. Oda Yönetim Kurulu Başkanı Osman KAYÜREK, Başkan Yardımcıları Zekeriya YALÇIN ve Okan POYRAZ’ın yanı sıra Oda Meclis Üyesi ve UND Temsilcisi Alişan Ender TOPALOĞLU tarafından karşılanan Başkonsolos Kurumsal olarak son dönemde Gürcü parklarında bekletilen Türk plakalı araçların mağduriyetleri ile ilgili atılan adımlar değerlendirildi.

Oda Başkanı ve Başkonsolos görüşme sonucunda yaptıkları açıklamada 'son dönemde kesilen yüksek bedelli trafik cezaları hakkında TC Batum Başkonsolosluğuna başvuru yapılması halinde 10 gün olan itiraz hakkı süresi içerisinde vatandaşlar adına itiraz sürecinin başlatıldığı ve takibinin de konsolosluğun hukuk biri tarafından takip edildiğini ifade ettiler. Otobüsçülerle ilgili iki ülke yetkililerinin bir araya gelinerek sonuç alınabileceğine dikkat çeken TEMİZKAN, haksız yere kesilen cezalar için fotoğraf ve diğer belgelerle şikayet mekanizmasının işletilmesinin önemli olduğunu vurguladı.
 

Konsolosluk olarak tüm resmi girişimlerin yapılmakta olduğunun altını çizen TEMİZKAN, parklar konusunda sadece kendi girişimlerinin yeterli olamayacağını mağduriyet yaşayan Nakliyecilerimizin de bireysel olarak şikayetçi olmalarının olumlu sonuçlar alınmasına katkı sağlayabileceğini dile getirdi.  Başkonsolos ‘yapılan çalışmaların sona yaklaştığı ve Batum Belediyesi ile sürdürülen görüşmeler neticesinde Tır parklarının 1’e indirilerek ilk giren ilk çıkar sisteminin oturulması için kendilerine 1 hafta süre tanındığını’ söyledi.

Çalışmaların yakından takip edildiğini vurgulayan Batum Başkonsolosu TEMİZKAN, HOPA TSO tarafından sağlanacak desteğin sorunların çözümü noktasında önemli katkı sağladığını söyledi. Ziyaretinden dolayı Yönetim Kurulu Başkanımız Osman AKYÜREK kendilerine teşekkür ederken tüm sürecin yakinen takibinin yapıldığını ifade etti. Daha sonra ziyaret sona erdi. 
 

TIR VE OTOBÜSLERİN SORUNLARI VE YAPILAN ÇALIŞMALAR DEĞERLENDİRİLDİ