GÜRCİSTAN TARAFINDAN UYGULANAN AĞIR YAPTIRIMLARA KARŞI SINIR KAPISI KAPATILDI

• 11.03.2016

Dün (10.03.2016) Perşembe günü Sarp Gümrük sahasında nakliyeciler tarafından gerçekleştirilen haklı eyleme Hopa Ticaret ve Sanayi Odası yerinde destek verdi. Gürcistan Hükümeti'nin son birkaç aydır Türk nakliyecilere yönelik ortaya koyduğu haksız uygulamalar nakliyecilerimizi çileden çıkarttı. Gümrüklerde bekletilen, ticari ürünlerine zarar verilen ve ağır cezalar kesilen nakliyeciler Sarp Sınır Kapısı’nda toplanarak bir eylem gerçekleştirdi ve tüm giriş çıkışları yaklaşık 6 saat boyunca kapattı.

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri de bu eyleme destek vererek sorunların çözülmesi için girişimlerde bulundu. Yönetim kurulu başkanı Osman AKYÜREK sorunun çözüme kavuşması için Artvin Valisi Kemal CİRİT, Sarp Mülki İdare Amiri Mehmet Ali ÖZTÜRK, Hopa İlçe Kaymakamı Mehmet Ali ÖZKAN, Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan ve Ticari Ataşe Özay KUTLU ile görüşmeler gerçekleştirdi. Sorunun en kısa sürede çözüme kavuşturulacağı alan nakliyecilerimiz akşam saatlerinde eylemi sona erdirdi.