Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

TRABZON’DA, ARTVİN’İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 95. YILDÖNÜMÜ ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

  • 28.03.2016
  • hopatso

 

Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95.yıldönümü etkinlikleri kapsamında Trabzon Artvinliler Derneği bir gece organize etti.

Organize edilen geceye,  Artvin Valisi Kemal Cirit, Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar, Salih Cora, Muhammet Balta, Trabzon Belediye Başkan Vekili Muhammet Sait Gürsoy, Artvin Belediye Başkan Vekili Erkan Yazan, Artvin Çoruh Üniversitesi Dekan Vekili Prof. Dr. Aydın Tüfekçioğlu, Trabzon Emniyet Müdürü Murat Köksal, Of Kaymakamı Eren Aslan, Maçka Kaymakamı Deniz Pişkin, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, Trabzon'da ticari faaliyet gösteren Artvinli işadamları, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan Artvinliler, Trabzon'da öğrenim gören üniversite öğrencilerinin yanı sıra Trabzon ve Artvin basını katıldı.
 

Gecenin açılış konuşmasını, organizasyona ev sahipliği yapan Trabzon Artvinliler Dernek Başkanı Ahmet Külekçi yaptı. Külekçi konuşmasında; “Bu yıl 6’ncısını düzenlediğimiz kurtuluş gecesi etkinliğine hepiniz hoş geldiniz.  Ülkemiz gerçekten çok hassas bir süreçten geçiyor. Terör ne yazık ki çirkinliğini ve kalleşliğini her fırsatta göstermeye devam ediyor. Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Gecenin organize edilmesinde büyük katkıları bulunan Artvin Valisi Kemal Cirit ile Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’ye şükranlarını sunan Külekçi,” Trabzon Artvinliler Derneğini tek bir amaçla kurduk. Amacımız Trabzon’da hemşerilerimizin özellikle Artvin den geldikleri zaman burada konaklayabileceği,  hastalarımızın konaklayabileceği başlarını sokabileceği bir misafirhane oluşturmaktır’ diye konuştu.

Artvin Valisi Kemal Cirit ise, “Kıymetli Artvinliler. Trabzon Artvinliler Derneğinin değerli üyeleri. Bu güzel gecede sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duymaktayım. Trabzon'da, kadim şehir kültürüne sahip bölgenin en önemli şehrinde. Artvin'in ve dolayısıyla bu güzel ülkenin düşman işgalinden temizlenişinin sene-i devriyesini bir kez daha siz kıymetli katılımcılarla kutluyor olmaktan duyduğum memnuniyetimi bir kez daha tekrarlıyorum. Bugün buraya gelen tüm Artvinlilere, Trabzonlulara bir kez daha en iyi dileklerimi iletirken, Dernek Başkanı ve üyelerini bir kez daha kutluyor, hedeflerine ulaşmalarında yanlarında olduğumuzu belirtiyor ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.
 

Konuşmaların ardından Artvinliler tulum, zurna ve akordeon eşliğinde horon oynayıp halaylar çekti. Geçtiğimiz günlerde Artvin’de düzenlenen halkoyunları yarışmasında il birincisi olan Artvin Ayhan Şahenk Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi halkoyunları ekibi yöresel oyunlar oynadı. Halkoyunlarının gösterisine Vali Cirit, Belediye Başkan Vekili Yazan ile geceye katılanlar Artvinliler eşlik ederek bir süre horon oynadı.

Gecenin sonunda sahne alan yerel sanatçıların verdiği muhteşem konserle sona erdi.

 
TRABZON’DA, ARTVİN’İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 95. YILDÖNÜMÜ ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI
TRABZON’DA, ARTVİN’İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 95. YILDÖNÜMÜ ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI