Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

HOPA TSO 5. MESLEK GRUBU İLE SOHBET KAHVALTISINDA BİR ARAYA GELDİ

  • 03.04.2016
  • hopatso

 

Paluri otelde düzenlenen kahvaltıya, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, Park Denizcilik ve Hopa Liman İşletmeleri A.Ş, (HOPAPORT) Genel Müdürü Meriç Burçin Özer, Hopa TSO Meclis Başkanı Metin Karaman ve yönetim kurulu üyeleri ilçede faaliyet gösteren inşaat firmaların temsilcileri katıldı. Hopa TSO’ da ağırlıklı olarak inşaatçıların bulunduğu 5. Grup Temsilcisi Reşat Aydın’ın açılış konuşması ile başlayan kahvaltılı sohbet toplantısında tüm katılımcılara hoş geldin dileklerinden bulunarak inşaat sektöründe karşılaştıkları sorunları dile getirdi. Aydın, inşaat firması temsilcilerine seslenerek kaliteli inşaat yapılmasının ve tüm inşaatlarında kullanılan malzemelerin ilçedeki esnaftan alış veriş yapılmasının önemine değindi.

 

Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Bıyıklı ise,  odanın çalışmaları hakkında bilgi vererek, ilçede son günlerde peş peşe açılan Alış Veriş Merkezlerine karşı yöre esnafını koruma adına oda olarak “Esnafına Sahip Çık” kampanyasını başlattıklarını belirterek, kampanyanın kısa sürede halktan büyük destek gördüğünü söyledi.
 

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek ise, “Bugünkü odamızın düzenlediği kahvaltılı toplantımızın ana gündemini inşaat sektöründe karşılaşılan sorunları ve çözüm önerilerini hep birlikte masaya yatırmaktır. Hopa Doğu Karadeniz bölgesinde Trabzon’dan sonra gelen ikinci Ticaret Merkezi olduğunu belirterek, “Artvin’de nüfusu artan tek ilçe Hopa’dır. Bunda en önemli etken son yıllarda gelişerek artan inşaat sektörünün ciddi bir payı vardır. Hopa’da her ay inşa onlarca yeni konut üretiliyor ve kısa sürede satılıyor. Buradan inşaat temsilcisi arkadaşlarıma sesleniyorum. Lütfen geleceği düşünerek kaliteli inşaatlar yapın. Bu inşaatları yaparken alış verişinizi sektör bağlantılı yerel esnafımızdan yapın. Hopa sürekli gelişen bir Ticaret Merkezi ise bundan sonra konutlarınızda ve iş yerlerinizde görselliğe önem verin” dedi.
 

Hopa’da mevcut ticaretin daha da gelişmesi için sürekli yeni projeler geliştirdiklerini ifade eden Başkan Akyürek,” Biz yıllardır üzerinde çalıştığımız ve çok önemsediğimiz Hopa-Batum demiryolu projesini tozlu raflardan indirerek bir an önce hayata geçmesi için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Ayrıca ilimiz ve ilçemiz ise hayati derecede öneme sahip Organize Sanayi Bölgesi’nin ilçemize kurulması için tüm enerjimizi harcıyoruz. Buna paralel olarak odamız gönüllü danışması olan HOPAPORT Genel Müdürü Sayın Meriç Burçin Özer’le ilimiz turizmine ivme kazandıracak kruvaziyer turizmini geliştirme adına ortak bir proje yaptık. Konuyla ilgili danışmanımızla ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi
 

Artvin ekonomisinde Hopa ilçesinin ayrı bir yeri ve önemi olduğunu kaydeden Akyürek,” Hopa’da yaşanan her gelişme ve her yeni yatırım bir şekilde ilimiz Artvin’i de olumlu şekilde etkilemektedir. Kafkaslara açılan Sarp Sınır Kapısı’ndaki bazı ulaşım sıkıntılarımız çözülmelidir. Bu konuda milletvekilimiz Sayın İsrafil Kışla’nın destekleri için teşekkür ediyorum. Kapının modernize edilmesi projesi yeniden gündeme alınması odamız tarafından sevinçle karşılamaktayız. Ülkemize, bölgemize, Artvin’imize ve Hopa’mıza yakışır modern bir sınır kapısının inşaatına yakın bir zamanda başlanacaktır.” Diye konuştu.

Son olarak Odamız Gönüllü Danışmanlarından HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer söz alarak, odanın çalışmalarını yakından takip ettiğini ve geliştirdiği projeleri desteklediğini belirterek Hopa TSO’nun gönüllü danışmanlığını yapmaktan mutluluk duyuyorum. Hopa TSO her geçen yıl Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nezdinde ve bölge odaları nezdinde artık düşüncelerine ve önerilerine önem verilen bir oda konumuna gelmiştir. Akredite oda olma sürecine girmesi de bunun bir işaretidir’ dedi.
 

Hopa TSO ve HOPAPORT olarak OSB-Hopa-Batum demiryolu- kruvaziyer turizmi gibi ilimiz açısından son derece önemli projeleri hayata geçirilmesinde işbirliği yapıyoruz. Bu projelerin hayata geçirilmesi demek Artvin’in ekonomik ve turizm sektöründe ivmesinin daha da yükselmesi ulusal ve uluslararası boyutta adından daha da bahsedilmesinin yolunun açacaktır. Ben Hopa TSO yönetimin bu tür organizeler yaparak üyelerini bilgilendirmesi ve üyelerinin sorunlarına sahip çıkmasını ve çözüm önerileri üretmesini takdirle karşılıyorum.

Toplantının sonunda katılımcılar sektörde karşılaştıkları sorunları dile getirerek, çözüm önerileri konusundaki düşüncelerini dile getirdi. Yapılan soru cevap bölümünün ardından Başkan AKYÜREK tüm katılımcılara teşekkür etti ve meslek grubu kahvaltısı sona erdi.  
 

HOPA TSO 5. MESLEK GRUBU İLE SOHBET KAHVALTISINDA BİR ARAYA GELDİ
HOPA TSO 5. MESLEK GRUBU İLE SOHBET KAHVALTISINDA BİR ARAYA GELDİ
HOPA TSO 5. MESLEK GRUBU İLE SOHBET KAHVALTISINDA BİR ARAYA GELDİ
HOPA TSO 5. MESLEK GRUBU İLE SOHBET KAHVALTISINDA BİR ARAYA GELDİ