Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

DIŞ TİCARET BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

  • 23.09.2014
  • hopatso

  

T.C. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Koordinatörlüğünde,  Hopa Ticaret ve Sanayi Odası ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği organizatörlüğünde düzenlenen ‘Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri’  22.09.2014 Salı günü gerçekleştirildi. Saat 14:00 da Peronti Otel’de gerçekleştirilen seminerde Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ahmet Şevket YURT, İhracatı Geliştirme Uzmanları Gözde İNANERİ ve Ayşe Oya BENLİ ÖZBAŞ ve  Dış Ticaret Uzmanı Onur TEKYILDIZ  sunumlarını gerçekleştirdiler.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren HOPA TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman AKYÜREK ihracat konusunda genel bir değerlendirme yaptı. İhracat alanında ilçe olarak ne denli önemli bir konuma sahip olduğumuz konusuna vurgu yapan başkan, özellikle DTS konusu olmak üzere bürokratik engellerin yol açtığı sorunlara dikkat çekti. Daire Başkanının orada bulunmasını fırsata çeviren Osman AKYÜREK DTS konusundaki taleplerimizi ısrarla yineleyerek sözü katılımcı konuşmacılara bıraktı.

Genel olarak ihracatta sağlanan devlet yardımlarının işlendiği seminerde İhracat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Sayın YURT, yurt dışında gerçekleştirilen fuar katılımlarının desteklenmesi konusunda bilgiler aktardı. Firmaların yurt dışı fuar katılımları ve bu katılımları konusunda ortaya çıkan giderler konusunda devlettin ne tür katkıları hangi şartlarda sunduğu konusunda birtakım bilgiler paylaştı. 

Daha sonra Türk ürünlerinin yurt dışında desteklenmesi, TURQUALITY, Pazar araştırması ve pazara girişin desteklenmesi, dahilde ve hariçte işleme rejimleri ve Rusya pazarına ihraç fırsatları gibi konu başlıkları uzman konuşmacılar tarafından ele alınarak birçok önemli bilgi sunuldu. Dinleyicilerinde sorularıyla katkı sağladığı seminer bilgi alışverişi bakımında son derece verimli geçti. Konuşmacılara katılımlarından dolayı küçük hediye paketlerinin takdim edilmesinin ardından seminer sona erdi.