Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

BAKAN CANİKLİ SARP SINIR KAPISI’NDA İNCELEMELERDE BULUNDU

  • 04.09.2014
  • hopatso

 

 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Nurettin CANİKLİ Sarp Gümrük Kapısında incelemelerde bulundu.  Yönetim Kurulu Başkanımız Osman AKYÜREK’İN hazır bulunduğu ziyarette Bakan CANİKLİ, Artvin Valisi Kemal Cirit başta olmak üzere, kaymakamlar, belediye başkaları, bürokratlar ve çok sayıda partili tarafından karşılandı ve Sarp Sınır Kapısı’nın birimlerini gezdi. CANİKLİ, Sarp Sınır Kapısı’ndan sorumlu Vali Yardımcısı Mehmet Ali ÖZTÜRK’ TEN bilgiler alırken, Sarp Mülki İdare Toplantı salonunda konu ile ilgili Hopa İlçe Kaymakamı Sayın Mehmet Ali Özkan ve Mülki İdare Amiri Ali ÖZTÜRK bir sunum gerçekleştirdiler.

Bakan ile görüşen Yönetim Kurulu Başkanımız Osman Akyürek Gümrük sahasının düzenlenmesi ve giriş alanının yeniden dizayn edilmesinin gerekliliği konusunda fikir beyan ederken, uzun süredir talebimiz olan TIR KARNESİ hususunda da bakandan söz istedi.

Tampon bölgeyi de ziyaret eden Sayın CANİKLİ konu ile ilgili "Kapı inşa edildiği dönemde o günün ihtiyaçlarını karşılayabiliyordu. Zamanla iki ülke arasındaki ilişkilerin ve ticaretin artması ile ihtiyaçları karşılayamayacak hale gelmiş. Dolayısı ile karşımıza çıkan bu sorunun giderilmesi gerekiyor. Bu nedenle bu gecikmelerin ortadan kalkması için buranın yeniden planlanması ve düzenlenmesi gerekiyor. Bu nedenle sorunu yerinde görmek amacı ile buradayız. Problemin kaynağını ve işleyişi bizzat yerinde görmek için arkadaşlarımız ile birlikte buradayız. Daha sonra planlama ile ilgili uzman arkadaşlarla birlikte beklide bu sahayı biraz daha genişleterek gerçekleştirilecek düzenlemeleri konuşacağız. Kapıdaki yoğunluk artışını da dikkate alarak yeniden burayı planlayacağız ve en kısa sürede inşaatını tamamlayacağız. İnşaatın tamamlanmasının ardından sorunlar büyük oranla ortadan kalkmış olacak” dedi.

Tüm bürokrasinin katıldığı bir yemeğin ardından Bakan CANİKLİ ziyaretini sonlandırdı.