Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

HOPA YİNE ÖNEMLİ BİR PROJEYE İMZA ATIYOR

  • 20.10.2014
  • hopatso

 

 

Hopa TSO-Esnaf Odası ve Belediye elele vererek İnönü Caddesini kapalı çarşı yapma projesini hayata geçirecek

            Hopa Ticaret ve Sanayi Odası yine ilçe adına önemli sayılacak bir projeyi hayata geçiriyor. Hopa TSO projesini Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Belediyede destek verince projenin hayata geçirilmesinde engellerde ortadan kalktı.

Konuyla ilgili oluşturulan TSO-Belediye ve Esnaf Odası temsilcileri de İnönü Caddesi esnafının da yoğun ilgi gösterdiği toplantı Titanik Restaurant salonunda yapıldı. Toplantıya Hopa Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan, Belediye yazı işleri müdürü Ahmet İskender,  TSO Başkanı Osman Akyürek ve Meclis Başkanı Metin Karaman, Hopa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Küçükali,  Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsrafil Kotil katılırken İnönü Caddesi esnafı da toplantıya yoğun ilgi gösterdi.

 

 

 

 

 

 


AKYÜREK KAPALI ÇARŞI PROJESİ İLÇE TURİZMİNE HARAKET GETİRECEKTİR

Toplantının açılış konuşmasını yapan TSO Başkanı Osman Akyürek Hopa’nın ticaret ve turizm adına çok ciddi bir atılım içinde olduğunu, ilçeye ciddi sayılabilecek oranda Turist geldiğini ama bunların Hopa’da konaklamanın ötesinde ilçe ekonomisine katkılarının az olduğunu, kapalı çarşı projesinin hayata geçirilmesi ardından yapılacak tanıtım ile Acara’dan başlayarak, bölge il ve ilçe vatandaşlarının da Hopa’ya çekilmesinde bir neden olacağını ifade etti.  Akyürek konuşmasında  “Biz el ele verdiğimiz zaman üstesinden gelemeyeceğimiz bir iş yoktur. Bu proje için belediye ve esnaf odası ile birlikte çalışıyoruz ve proje üzerinde çalışmalar yaptık. Şimdi projenin hayata geçirilme zamanıdır” dedi.

Projenin hazırlanması üzerine çalışan Mimar İslam Durmuş’da çalışmalarının bir sonucu olarak hazırladığı slayt eşliğinde Kütahya ve Bursa’da yapılan örnek kapalı çarşı projeleri detayları hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

AHMET İSKENDER “BELEDİYE OLARAK HER OLUMLU PROJENİN DESTEKÇİSİ OLURUZ”

Hopa Belediyesi Yazı işleri Müdürü Ahmet İskender’de konu hakkında Hopa Belediyesinin düşüncelerini paylaştı. İskender Hopa Belediyesinin ilçede sanat ve kültür adına projeleri olduğunu, TSO’ dan böyle bir öneri gelince bu projenin de kendi projeleri ile uyumlu hale getirilebileceğini düşünerek ortak çalışma grubu içinde yer aldıklarını ve projeye destek verdiklerini söyledi.

İskender İlçenin Turizm adına kendini geleceğe hazırlama zamanı geldiğini, bir yılda 6milyon400 bin kişinin geldiği ilçenin de turizm adına kabuğunu kırarak yeni yeni projeleri hayata geçirmesinin önemine değindi.

İskender “Sarp sınır kapısından bir günde 28 bin kişi giriş-çıkış yapıyorsa bizler kadar sizlerde ne oluyor diye düşünmelisiniz. Hopa’ya gelen turistler ilçede bir gece konaklayıp gidiyorsa buna biz kadar sizlerde çözüm üretmelisiniz. Biz istiyoruz ki gelen turist Hopa’da daha fazla zaman geçirsin. Şuan gelen turistin %90’ı bir gün,%10’u 2 gün kalıyor. İşte Kapalıçarşı, sanat sokağı, Hopa Kültür evi gibi üzerine çalışılan projeler ilçemize gelen turistlerin ilçede daha fazla kalması ve ilçe ekonomisine daha fazla katkı sağlaması içindir.” diye konuştu.

KAYMAKAM ÖZKAN DOKA KAYNAKLARI HOPA İÇİN FIRSATTIR

Hopa Kaymakamı Mehmet Ali Özkan’da yerel yönetim, STÖ’leri ve esnafları ile projeye sahip çıkmasının önemli olduğunu ifade etti. Gelen Turistlerin ilçede daha fazla zaman geçirmesi için alternatif projelerin üretilme zamanın geldiğini söyleyen Kaymakam Özkan, bu konuda Kapalı çarşı,  sanat sokağı, Güneşli şelalesi, Su gören Ciha Kalesi, Kemalpaşa yaylalarının değerlendirilmesinin önemine değindi.

Kaymakam Özkan konuşmasına şöyle devam etti: “Biliyorsunuz geçen hafta DOKA Y.K. Başkanı Sayın Ekrem Yüce ilçemizi ziyaret etti. Güneşli Şelale yolu ve Sugören Cİha kalesi yollarının DOKA kaynakları kullanılarak yapılmasını sağlayacağını,  Kapalıçarşı projesine de destek verebileceklerini söyledi. Turizm farklı bir konu, bizler bu konulara kafa yorarken önemli olan turizme bakış açısında da topyekun kafa yapımızı değiştirmek lazım. Hep beraber yola çıkılması güzel bir başlangıç. sizler İnönü Caddesini düşünürken, projelendirirken bu projeye Dumlupınar Caddesini de eklemenizi öneririm.

Hopa’da enerji yüksek, Hopa birlikte olunca yapamayacağı bir şey yok. Bizlerden istenecek bir destek olduğu zaman, Hopa’nın yararına her işte biz destek vermeye hazırız. Ümit ediyorum ki bu projede en kısa zamanda hayata geçirilir” diyerek sözlerini bitirdi.

Daha sonra kapalı çarşı projesini yürütmek için Belediye-TSO ve esnaflardan oluşan bir komisyon kurulmasına karar verildi. Komisyonda Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan, Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek, Hopa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Küçükali,  Hopa TSO’ dan Projeyi yürüten Mimar İslam Durmuş, Belediyeden İnşaat Mühendisi Utku Cihan ve Mimar Şenol Sürgeç ile esnaflardan Zeynep Subaşı, Hakan Arslan, İsmet Uzun ve Azem Topaloğlu yer almasına karar verildi.