Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

İPEK YOLU ZİRVESİ İŞADAMLARI İÇİN FIRSAT…

  • 14.10.2014
  • hopatso

 

 

Bölgede faaliyet gösteren KOBİ’ler için yeni pazarlar, iş ortaklıkları, cazip yatırımlar ve yüksek ticaret olanakları için 3. İpekyolu İşadamları Zirvesi önemli bir fırsat olacak.

            İpek yolu İşadamları Zirvesi 17-19 Ekim 2014 tarihleri arasında Trabzon’da yapılacak. 21 ülkeden üst düzey katılımcılar ve iş adamları, 3. İpekyolu İşadamları Zirvesi için Türkiye’ye gelecek.

 

            Bu yıl 20 ülkenin davet edildiği organizasyonda, İpekyolu ile Karadeniz Havzası ülkelerine ev sahipliği yapacak olan Türkiye, konuklarını Trabzon’da ağırlayacak. Gerçekleştirilmesi planlanan işadamları zirvesi, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde yürütülüyor.

         Organizasyona; Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Bangladeş, Bulgaristan, Çin Halk Cumhuriyeti, Gürcistan, Hindistan, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Moldova, Özbekistan, Pakistan, Romanya, Rusya Federasyonu, Tacikistan, Türkmenistan ve Ukrayna ülkelerinden Bakan, Kurum temsilcileri, basın temsilcileri ve işadamları davet edildi. Program kapsamında Ticaret, Finans, Lojistik, Turizm sektörlerinde panellerin dışında Türk ve Yabancı firma temsilcileri arasında ikili iş görüşmeleri gerçekleştirilecek.


İPEKYOLU İŞADAMLARI ZİRVESİ NEDİR?

        İpekyolu İşadamları Zirvesi, İpekyolu hinterlandında bulunan ülkeler ile Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü üyesi ülkelere yönelik uluslararası işbirliği ve iş geliştirme platformudur. İki gün boyunca firmaların önceden ayarlanmış yüz yüze ikili iş görüşmelerinde bulunacağı ve katılan diğer kuruluşlar ve firmalarla networking ve görüşme imkânı bulacağı uluslararası bir organizasyondur.

       Bunun yanı sıra, İpekyolu hinterlandında bulunan ülkeler arasında ticaret ve yatırımların önündeki engellerin tanımlanıp ortadan kaldırılması, bu ülkeler arasındaki ticaret ve yatırım ilişkilerinin geliştirilmesi ve bölge işadamları arasında güven ortamının tesis edilerek yeni işbirliklerinin kurulmasına yönelik etkin bir uluslararası platformdur.


KİMLER KATILMALI?

       İş adamları, girişimciler, ihracatçılar, yurt dışında iş yapmak isteyen girişimciler, yatırım fırsatlarıyla veya ortak bulmakla ilgilenen şirketler, ticaret yapmak isteyen KOBİ’ler İpekyolu işadamları zirvesine davet edilmektedir.
Ayrıca katılımcı ülkelerin bakan, üst düzey bürokrat ve sivil toplum kuruluşları İpekyolu işadamları zirvesine katılarak anılan ülkeler arasında işbirliğini geliştirmeye, sorunları çözmeye ve yeni hedefler ile ortak bir kalkınmaya katkı sağlamaktadırlar.


NEDEN KATILMALI?

          İpekyolu ve Karadeniz ekonomik İşbirliği( KEİ) ülkeleri son yıllarda yüksek büyüme potansiyeli ve yükselen ekonomileri ile dikkat çekmektedirler. İpek Yolu ve KEİ Bölgesi hinterlandındaki ülkeler, dünyanın en zengin enerji kaynaklarına sahip bulunmaktadır. 
          İpek yolu ve KEİ havzası içindeki Ülkeler, KOBİ’ler ve İş adamları arasında ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi, yatırım açısından fırsatların ortaya konulması ve işadamları arasında da güven ortamının sağlanması zirvenin öncelikleri arasındadır.

İŞ FIRSATLARI 
          Bölgede faaliyet gösteren KOBİ’ler için yeni pazarlar, iş ortaklıkları, cazip yatırımlar ve yüksek ticaret fırsatları bulunmaktadır.

İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ

 II. Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi kapsamında önümüzdeki dönem bölgede yapılacak uluslararası etkinliklerin tanıtımı ve sektörel panellerin yanı sıra bölge ülkelerinden iş adamlarının bir araya gelerek yüz yüze görüşebilecekleri ikili iş görüşmelerinin düzenlenerek bölge ülkeleri arasındaki ticaret ve yatırım ilişkilerinin geliştirilmesini ve bölge işadamları arasında yeni işbirlikleri kurulmasına yönelik etkinliklerin planlanması öngörülmektedir.

SEKTÖRLER
Gıda Ürünleri ve Teknolojileri
İnşaat Malzemeleri
Makine
Turizm 

UYGULAMA YERİ VE TARİHİ
Trabzon, Türkiye
17-19 Ekim 2014
Zirve; Türkçe, İngilizce ve Rusça olarak Novotel’de gerçekleştirilecektir.