Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

HOPA TSO'NIN ANLAMLI BAYRAM ZİYARETİ

  • 08.10.2014
  • hopatso

 

 
Hopa Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyeleri ve eşlerinden oluşan bir gurup Rize'nin Pazar ilçesinde bulunan Özel Doğukaradeniz Engelli Bakım merkezini ziyaret etti. Oda başkanı Osman Akyurek, Meclis başkanı Metin Karaman, Başkan yardımcısı Zeki Yalçın, yönetim kurulu üyeleri Gökhan BıyıklıBıyıklı, Süleyman Altunsoy ve meclis üyesi Kemal Gazioğlu eşleriyle birlikte katıldığı ziyarette ayrıca yönetim kurulu üyeleri Bülent Bayrak ve Reşat Aydın ın da katıldığı ziyarette duygulu anlar yaşandı.
Ziyarette ilk olarak Engelli yaşam merkezi müdüründen merke hakkında bazı bilgiler alan heyet daha sonra Engelli yaşam merkezinde bulunan Hopalı Osman Kaçar ve Hüseyin Bıyıklı'yı da ziyaret eden heyet devamında yaşam merkezinin bayanlarına karanfil dağıttılar. Daha sonra erkekler kısmını gezen Hopa heyeti burada bulunan iki Hopalıyla özel ilgilenip, merkezde bulunan tüm hastalara yakından şevkat gösterisinde bulundular.
Özel Doğu Karadeniz Engelli Bakım Merkezi ile ilgili ayrıntılı bilgiler
Kurum Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı olarak 2010 yılında 
hizmete başlamıştır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın bakıma muhtaç 
engelli bireylere yarılı bakım hizmeti sunan Özel Bakım Yönetmeliği’ne göre hizmet vermektedir.13 yaş ve üstü karma zihinsel,bedensel,ruhsal kadın ve erkek engelli bireylere yatılı bakım hizmeti sunmaktadır.
Kurumun kontenjanı 168 kişi olup ,şu an ki mevcut 149’ dur. 
Kurumda üç vardiya halinde personel çalışmaları yürütülmektedir.
Toplam 81 personel görev almaktadır.
Mesleki çalışmalar meslek elemanları tarafından yürütülmektedir.Sağlık hizmetleri olarak ilaç takibi,hastane sevki ve diğer tüm sağlık takipleri hemşireler tarafından yapılmaktadır.Bakıcı personel, engellilere kişisel temizlik ve bakım hizmeti sunmaktadır.
Pazar ilçesine yaklaşık 3 km uzaklıktaki olan yaşam merkezi zemin+ 1 kattan ibaret olup A ve B olmak üzere 2 bloktan oluşmaktadır.1516 metrekare kapalı alan,1819 metrekare bahçeden ibarettir.
Engelli yaşam merkezi merkezi ısıtma sistemi ile ısıtılmaktadır.