Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

KRUVAZİYER GEMİSİ HOPA'YA GELECEK !!!

  • 26.11.2014
  • hopatso

 

‘HOPA Limanında Kruvaziyer Turizmi’ projesi ile ilgili çalışmalar başladığı günden bu yana hız kesmeden devam ediyor. Daha önce anlaşmaya varılan Danışman firma heyeti ilçemize gelerek çalışmalara start verdi. Kruvaziyer turizmi konusunda uzman olan heyet hem Hopa Limanı’nda hem de Hopa TSO da gerçekleştirdikleri toplantılarla konu ile ilgili bilgilendirme çalışmalarında bulundular.

 

 

 

 

 

 

 

 


24 Kasım Pazartesi günü ilçemize gelen Danışman Firma heyeti öncelikle Liman Müdür ile bir toplantı gerçekleştirerek Limanın fiziki durumu ve Kruvaziyer Turizmi için uygunluğu konusunda teknik bilgi paylaşımı gerçekleştirdiler. Aynı gün Ticaret odasında tüm meclis üyelerine çalışmaları hakkında bilgiler veren heyet kruvaziyer turizmi nedir başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Hopa ilçesinin kruvaziyer turizmi potansiyelinin belirlenmesi içinde gerekli çalışmalar yapılarak turizm açısından dikkat çekici özelliklere sahip olan yerler gezilerek gözlemler yapıldı. Cankurtaran tepesinden Balıklı Şelalesini, Kemalpaşa’da Kemer Köprüyü, Sarp’ta bulunan tarihi kale ve yine Kemalpaşa’da bulunan kilise yerinde görülerek turizm potansiyelleri hakkında değerlendirmeler yapıldı.

25 Kasım Salı günü ise geniş bir katılımla Hopa İlçesinin Kruvaziyer potansiyeli ile ilgili bir çalıştay gerçekleştirildi.  Hopa Belediyesi Meclis Toplantı salonunda gerçekleşen çalıştaya, Artvin İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin ATEŞ, Hopa Belediye Başkanı Nedim CİHAN, Başkan Yardımcısı Yüksel ÖZBAYRAKTAR, Artvin İl Genel Meclis Üyesi Murat ÖZÇEP, HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer, Çoruh Üniversitesinden akademisyen hocalarımız ve ilçe basın mensuplarımız hazır bulundular. Turizm sektörünün parçası olan tur operatörleri, otelciler ve birçok diğer unsurun da katıldığı çalıştaya HOPA TSO yönetim ve meclis başkanlarının yanı sıra yanı sıra kurul üyeleri ile hazır bulundu.

Çalıştay ekibi Ersel Zafer ORAL, Yeşim COŞAR, ve Ayşe DANACI kruvaziyer turizmi konusunda soru cevap şeklinde bir çalışma gerçekleştirerek konu hakkında rol alması muhtemel kişilerin ve kurum temsilcilerinin konuya yaklaşımı hakkında değerlendirme fırsatı elde ettiler. Gerçekleştirdikleri tüm çalışmaları bir rapor haline getirerek Hopa ve yakın çevresinin Kruvaziyer Turizmi potansiyeli hakkında somut bir çalışma ortaya koyacaklar.

Hopa ilçesinin Kruvaziyer turizmi konusunda önemli bir yer tutan BATUM’ da incelemelerde bulunacak olan heyet bu aşamadan sonra konu ile ilgili çalışmaların ilk etabını tamamlamış olacak.