Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I ZİYARET

  • 15.12.2014
  • hopatso

 

 

Oda/Borsalar Yönetim Kurulu Başkanları İstişare Toplantısına katılan yönetim kurulu başkanı Osman AKYÜREK, daha sonra Sayın Cumhurbaşkanına hayırlı olsun ziyaretine katıldı. 12 Aralık Cuma Ankara’da gerçekleştirilen istişare toplantısının ardından 365 oda başkanı TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU önderliğinde Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kabul edildiler.

Hisarcıklıoğlu basın mensuplarına ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada “Hayırlı olsun ziyaretiyle beraber, Sayın Cumhurbaşkanımızla ekonomik meseleler hakkında istişarelerde bulunduk. Görüşlerimizi aktarabilme fırsatını bulduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın yaklaşımından ev sahipliğinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu. Hisarcıklıoğlu ekonomik konularla ilgili olaraksa, “Bir konu, ticaret odalarımızın özellikle önümüzdeki dönem hükümetimizin açıkladığı ‘ekonomik reform paketine’ sahip çıkılması idi. Diğer önemli konu, istihdamın üzerindeki maliyet yüklerinin kaldırılması noktasındaki taleplerdi. Önümüzdeki dönemde muhakkak turizmin itici güç olması vardı. Sanayi üretiminin teşvik edilmesi gibi daha önce de ifade ettiğimiz konular dile getirildi” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve 365 oda ve borsa başkanı ile istişare toplantısında "Mevcut teşkilatlanma yapısını farklı bir Türkiye için yeterli bulmadığımızdan dolayı yeni teşkilatlanma yapısıyla birlikte çok daha farklı bir adım atalım istiyoruz. Ekonomiyi yakından takip edecek, ekonominin tüm taraflarıyla istişarelerimizi eskisi gibi sürdürecek, dertlerinizi, şikâyetlerinizi, öneri ve tavsiyelerinizi yine dinleyecek, bunları istişare edecek, bunlara birlikte çözüm üreteceğiz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB üyelerine Türkiye'nin büyümesine,kalkınmasına, refahın ve demokrasinin standartlarının artmasına verdikleri katkı için teşekkür etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


12/12/2014 Tarihinde Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN' in TOBB  bünyesindeki oda başkanlarını  Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki kabulünde HOPATSO başkanı Osman AKYÜREK 2015 'de bitirilmesi planlanan hizmet binası açılışına davette bulunmuş olup Sayın Cumhurbaşkanı tarafından değerlendirileceğini ifade ettiler.

AKYÜREK, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin CANİKLİ ile salonda Sarp Gümrük Kapısı ile ilgili neler yapılabileceği ve  projelendirmeler  konusunda görüşme fırsatı buldu. Sayın CANİKLİ atamasının 3. günü Sarp gümrüğüne geldiğini yerinde incelemeler yaptığını söyledi. Sarp gümrüğünün tamamen yıkılarak yeniden projelendirileceğini anlattı. Bakan, projenin oda olarak bize gönderilmesi halinde yerinde incelemeler yaptırarak hatayı en aza indirebileceğini söyleyen AKYÜREK’ e  bunun için bakanlıktaki göreliyi odamıza yönlendireceğini ifade ettiler. Gümrükteki diğer sorunlarımız üzerine de görüş alış verişinde de bulunulmasının ardından gereğini takip edeceğini söyledi. Sayın CANİKLİ odamızı ziyaret etmesi yönünde davette bulunan AKYÜREK’ e teşekkür etti ve görüşme sonlandırıldı.