Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

BİR NEFES SON NEFES OLMASIN

  • 04.12.2014
  • hopatso

Uyuşturucuya karşı mücadele kapsamında gerçekleştirilen yürüyüşün ardından saat 18:00 de uyuşturucuya hayır paneli düzenlendi. Özellikle STK ve resmi dairelerin neredeyse tamamının hazır bulunduğu panele halk tarafından da ilgi gösterildi. Belediye Başkanı, İlçe Kaymakamı, İlçe Emniyet Amiri, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve diğer resmi kuruluşlarda ön sıralarda yerlerini aldılar.

 

 

 

 

 

 

 

 


Düzenlenen panelde açılış konuşmasını İlçe Emniyet Müdürü Mustafa AL tarafından gerçekleştirilirken, konunun uzmanı iki konuşmacı konu hakkında bilimsel ve teknik verileri katılımcılara aktardılar. TUBİM Artvin İl Temsilcisi Hilme Yavuz BUCAK ‘madde bağımlılığı’ konulu sunumlarını gerçekleştirirken, yıllara göre hangi maddenin kullanımında ne derece artış görüldüğü ve bunlarla ilgili emniyete kaç olayın intikal ettiğini tablosal veriler ışığında aktardı ve bu artışa dikkat çekti. Daha sonra kürsüye çıkan Uz. Dr. Demet Ünsal ÇELEBİ konunun psikolojik boyutu ile ilgili bilgiler sundu. Uyuşturucu bağımlılarına yönelik ne tür tedavilerin uygulandığını anlatan Doktor hanım bu işin ne kadar zor olduğuna dikkat çekti.

Daha sonra kürsüye çıkan HOPA TSO yönetim kurulu başkanı Osman AKYÜREK öncelikli olarak bu mücadelenin unsuru olan tüm kurum, kuruluş ve bireylere teşekkür etti. Çocuklarımızın geleceği tehdit altında ve gerekeni sonuna kadar yapmalıyız diyen AKYÜREK, Bonzai ve benzeri madde kullananları ihbar etmenin bir borç olduğunu ve kendi çocuklarımızı korumamız için bunu şart olduğunu söyledi. Son olarak kürsüye gelen İlçe Kaymakamımız Sayın Mehmet Ali ÖZKAN daha önce görev yaptığı yerlerden de bu illete karşı mücadele etmenin ne denli zor olduğunu bildiğini ifade ederken kilit noktanın aile olduğuna vurgu yaptı. ‘Kendi çocuklarımıza kendimiz sahip çıkmazsak ne polis nede diğer resmi kuruluşlar sahip 
çıkamaz önce anne baba sahip çıkacak’ dedi.

Panelin sonunda uyuşturucuya karşı mücadele konusunda başından sonuna kadar sorumluluk alan Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri arasında yapılan slogan yarışmasında ilk üçe giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.