Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

  • 08.03.2015
  • hopatso

 

“Bugün, Birleşmiş Milletler Örgütünün 1975 yılını Dünya kadınlar yılı olarak ardından da 16 Aralık 1977 yılında 8 Mart’ın “Dünya Kadınlar Günü” olarak kutlanmasını kararlaştırdığı gün.

Hepimiz isterdi ki dünya nüfusunun %50 sini oluşturan kadınlar, maruz kaldıkları şiddet olayları ile değil dünyanın yönetiminde olmaları ve daha güzel bir gelecek için yaptıkları çalışmalar ile anılabilseydiler. Fakat biliyoruz ki özellikle ülkemizde, son dönemde kadına şiddet artmış ve bunun önüne geçebilmeyi bir türlü başarabilmiş değiliz.

ÖZGECAN vahşeti hafızalarımızda tazeliğini korurken bu yıl ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ buruk fakat kadın hakları konusunda umutlarımızın yeniden yeşereceği bir gün olarak kayıtlara geçecektir.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili HOPA Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Osman AKYÜREK mesajında; ‘omuzlarındaki ağır yükü sabırla taşıyan toplumumuzun temel taşı kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarken, hiçbir annenin ÖZGECAN’ larını kaybetmeyeceği bir dünyaya inancımızla…..’ ifadelerine yer vermiştir.

YAŞASIN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ !!!