Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

DEMİRYOLU ADIM ADIM !

  • 21.01.2015
  • hopatso

Bir süredir çalışmalarını yürüttüğümüz Hopa-Batum Demiryolu Projesi ile ilgili atılan adımlar karşılığını bulmaya başladı. Hopa Liman İşletmeleri ile birlikte gerçekleştirilen çalışmalar, bürokratik açıdan karşılığını bulmaya başladı. Hopa ve bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağı savı ile yola çıktığımız projemizde önemli yanıtlar almaya başlanmıştır.

T.C Demiryolları İşletmeleri Genel Müdürlüğü  ile paylaşılan durum, kurum tarafından memnuniyetle karşılanarak proje için yapılması gereken ön araştırmayı yerinde bulmuş ve bu konuda ellerinden geleni yapacaklarını bildirmiştirler.

Hopa Liman işletmeleri aracılığı ile yapılan başvuruya istinaden, TCDD’den alınan yazıda; 

‘ İhracat ve ithalat işlemleri açısından artan bir hacme sahip olan Hopa Limanı’nın mevcut potansiyellerinin değerlendirilerek Ülkemiz ekonomisine katkısının artırılması amacıyla kurulması planlanan Hopa- Batum Demiryolu Hattı için Teşekkülümüz tarafından fizibilite raporu hazırlanacaktır.’ denmiştir.

Söz konusu raporun hazırlanabilmesi için gerekli verilerin dayalı bilgilerin kendilerine iletilmesini talep eden kurum, bu sayede sağlıklı bir karar verilebileceğini ifade etmiştir. Konu ile ilgili gerekli çalışmalar Hopa Liman İşletmeleri tarafından başlatılmıştır.