Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

FIRINCILARIN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

  • 18.02.2015
  • hopatso

 

 

İlçemiz fırıncıları, pastanecileri ve simitçileri bir araya gelerek sektörleri ile ilgili yaşadıkları sorunları dile getirdiler. Bu üç grubun birbirlerinin alanlarına girerek ekonomik olarak birbirlerine zarar vermemeleri ve bir uyum içerisinde hareket etmeleri için daha önceki toplantılarda alınan karar hatırlatıldı.

Öncelikli olarak fırıncılar arasında fiyat konusunda yaşanan sorunlar değerlendirildi. fiyatlarda yapılan oynamalarla birbirlerinin iş yaptıkları alanlara girmemeleri konusunda fikir birliği sağlanmış olsa da ekonomik olarak rekabet gücü az olanların pastadan aldıkları payı nasıl artırabileceği de değerlendirildi.

 

 

 

 

 

 

 


Daha sonra fırın üreticilerinin simit ve benzeri ürünleri üretmelerinin pastaneciler üzerinde ki etkileri tartışıldı ve bu konuda da bir çözüm üretilmesi konusunda ilgili çalışmaların yapılması gerektiği vurgulandı.

Bir diğer konu ise seyyar satıcılar oldu. Seyyar satıcıların vergisiz ve herhangi bir bedel ödemeden satış yapmaları belediyeye düzenli ödemelerini yapan üreticilerin hakkını gasp ettiği ifade edildi. Bu konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Osman AKYÜREK, Belediyenin üzerine düşeni yaparak bu durumun ortadan kaldırılması için ilgili birimlerini harekete geçirmesi gerektiğini ve bu konu ile ilgili Belediye Başkanı ile en kısa sürede temasa geçileceğini vurguladı.

Katılımın istenilen seviyede olmamamsı ve toplantıda yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeni ile 1 ay içerisinde daha geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirilmesine karar verilerek toplantı sonlandırıldı.