24 AĞUSTOS SEL FELAKETİN YIL DÖNÜMÜNDE HAYATINI KAYBEDENLERİN MEZARLIKLARINI YAPTIRILARAK MEZARLARI BAŞINDA ANILDI

• 24.08.2016

24 Ağustos 2015 yılında Hopa’da yaşanan sel felaketinde toplam 8 kişi hayatını kaybetmiş 3 kişide bulunamamıştı. Sel felaketinde hayatlarını kaybedenlerin mezarları ailelerinden izin alınarak Hopa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yaptırıldı ve sel felaketin yıl dönümünde şehitler mezarları başında anıldı.

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası (HTSO) öncülüğünde gerçekleştirilen anmaya Belediye Başkanı Nedim Cihan, Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek, Meclis Başkanı Reşat Aydın, Başkan yardımcıları ve yönetim kurul üyeleri, Hopa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Osman Küçükali, Hopa Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Celil Yıldırım, Hopa Şoförler Odası Başkanı İsrafil Kotil, Daire Müdürleri ve vatandaşlar katıldılar. Yakınlarını kaybeden ailelerle birlikte sel felaketinin yıl dönümünde gerçekleştirilen anmada aynı acıların tekrarlanmaması temennisi dile getirildi.

İlk olarak Orta Hopa mahallesinde KARA ailesinden Hacer Kara ve Altan Kara’nın doğal afet Şehit mezarlıkları ziyaret edildi. Dualar yapıldı. Sel felaketinde hayatlarını kayıp olanlarını yakınları tekrar başsağlığı verildi. Hopa Yoldere köyünde selde toprak kayması sonucu hayatını kaybeden Gedik ailesinden 3 kişi Emniyet Gedik, Erdal Eren Gedik ile Ünsal Gedik'in şehit mezarlıkları ziyaret edildi. Burada da dualar edilerek Şehit yakınlarına başsağlığı ve taziyeleri verildi. Buradan Yeşil köye gidildi. Yeşil köyde de Sabri Acıbadem’in şehit mezarında dua edildi. Acıbademin yakınlarına taziyelerde bulunuldu.

Hopa TSO başkanı Osman Akyürek şehit mezarlığında yaptığı taziye açıklamasında, bir daha böyle bir afetin ilçemize değil ülkemize ve tüm insanlığa Allah göstermesin. Bizlere böyle bir acı yaşatmasın. Bir yıl önce Hopa ve bölgesinde yaşanan sel felaketin izleri hala tamamen bitmemiştir.11 kişinin anamızdan ayrılmasıyla büyük acılar yaşadık. Temennimiz odur ki yaşananlar hepimize büyük ders vermiştir. Hiç bir zaman tedbiri elden bırakmamak gerekir. Bu kapsamda Odamız tarafından Hopa Arama Kurtarma Derneği (HOPAK) kurduk. Kanalizasyonlar, menfezler, atık su kanallarını her zaman elden geçirerek tedbirli olmak durumundayız. Hopa Belediyesi de bu çerçevede çalışmalarını aralıksız olarak sürdürmektedir. Hopa halkımız birlik ve beraberlik içinde büyük bir dayanışmayı sel ve doğal afette gösterdi. Zaten Hopa ilçesi her anlamda birlik ve beraberliği, dayanışma örneğini her zaman sergilemiştir. Ben bir yıl önce sel felaketinde hayatlarını kaybeden doğal afet şehitlerimize Allahtan rahmet yakınlarına tekrar başsağlığı diliyorum. Allah bir daha böyle acıyı bizlere yaşatmasın” dedi.