Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

HOPA TSO GAZİANTEP’E İŞ GEZİSİ DÜZENLEDİ

  • 05.10.2016
  • hopatso

 

Çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Gaziantep ve Kilis iline 3 günlük iş gezisi için gelen Hopa Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi ve meclis üyelerinden oluşan 13 kişilik heyet, ayağının tozuyla Gaziantep’teki kentin tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

TSO Başkanı Osman Akyürek’in başkanlığındaki ekibe, TSO Meclis Başkanı Reşat Aydın, Yönetim Kurulu Üyeleri Okan Poyraz, Hasan Durmuş, Şükrü Aydemir ile Meclis üyeleri Metin Karaman, İsmet Başar, TSO Genel Sekreteri Ali Uzun ile iş adamları Ahmet Yalçın, Talat Akbıyık, Aydın Tatar, Aslan Tatar ile Hopa Liman İşletmeleri Genel Müdürü (HOPA PORT) Meriç Burçin Özer katıldı.  

Heyet,  ilk olarak dünyanın en büyük mozaik müzesi unvanına sahip Gaziantep'teki Zeugma Mozaik Müzesi’ni ziyaret etti.

 Dünyanın en büyük mozaik müzesi unvanını Tunus Bardo Müzesi'nden devralan ve saç örgüleri, çıkık elmacık kemikleri nedeniyle "Çingene kızı" diye adlandırılan mozaiğin de sergilendiği Zeugma Mozaik Müzesi, 25 bini kapalı olmak üzere 30 bin metrekarelik alanda kurulu olan müzeye heyet hayran kaldı.

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anadolu’nun en eski kentlerinden birisi olan Gaziantep’te 3 gün sürecek bazı ziyaret ve incelerlerde bulunmak üzere geldiklerini söyledi.  

Tarih ve sanayi kenti bulunmaktan dolayı memnun olduklarını belirten Akyürek,” 3 gün sürecek olan gezi kapsamından uçaktan iner inmez ayağımızın tozuyla ilk olarak kentin tarihi ve tursitik yerlerini ziyaret ediyoruz. İlk ziyaretimizi dünyanın en büyük mozaik müzesi unvanına sahip olan Zeugma Mozaik Müzesi’ne gerçekleştirdik. Müzede yer alan eserlerden büyülendik. Gerçekten burası bir tarih kokuyor. Herkesin bu müzeyi hayatında en az bir kez görmesini isterim.” dedi.

3 gün sürecek olan seyahatin amacının iş gezisi olduğunu belirten Akyürek,” Gaziantep Ticaret Odası, Sanayi Odası, Borsa ve Organize Sanayi Bölgeleri olmak üzere çeşitli temaslarda bulunacağız. Son ziyaretimizi de Kilis iline gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

Meclis Başkanı Reşat Aydın ise, kentin tarih koktuğunu ve doğunun Paris’i olduğunu belirterek,”Hopa TSO olarak ülkemizin çeşitli illerini ziyaret ederek, ilçemizdeki ticaretin artarak gelişmesi adına fikir alış verişinde bulunuyoruz. Özellikle Organize Sanayi Bölgesi olan illerimizi ziyaret ederek buradan edindiğimiz bilgi ve tecrübeleri ilçemizdeki oda üyelerimize ve esnafımıza aktaracağız” dedi.

Aydın, Gaziantep’in tarihinin yanı sıra sanayisi ile de ülkede önemli bir yere sahip olduğunu kaydederek,  “Ülkemizin böylesine güzel tarihi ve sanayisi olan bir kente sahip olmazı gurur vericidir.”

Hopa Liman İşletmeleri Genel Müdürü (HOPA PORT) Meriç Burçin Özer, Hopa ile Gaziantep arasında ticaret ve dostluk köprünü kurmak amacıyla kente geldiklerini ifade ederek,” Gazinin amacı Hopa ile Gaziantep arasında transit ticaretin hem de İran’la alakalı yeni atılan köprünün bu vesileyle ortak bir ticari projelerle devam etmesini sağlamak istiyoruz. Gezi kapsamında görüşeceğimiz ticaret odası, sanayi odası, borsa ve organize sanayi bölgesi temsilcileriyle Hopa bölgemizdeki ticari aktiviteyi Gaziantep ve Kilis işadamları ve yetkilileriyle fikir alış verişinde bulunacağız. Burada bir beyin fırtınası yaparak ortak hangi projelerde yer alacağımıza karar vereceğiz. Bu gezinin Hopa ilçesi adına çok verimli geçeceğine inanıyoruz” diye konuştu. 

HOPA TSO GAZİANTEP’E İŞ GEZİSİ DÜZENLEDİ
HOPA TSO GAZİANTEP’E İŞ GEZİSİ DÜZENLEDİ