Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

HOPA TSO EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

  • 08.10.2016
  • hopatso

 Oda Meclis Kurulu Ekim ayı toplantısını Gaziantep ve Kilis iş gezisi dönüşünde yapıldı. Reşat AYDIN  başkanlığında aşağıda yazılı gündem maddelerini görüşmek üzere yapılan toplantıya 11 meclis üyesi katıldı. Hopa TSO meclis üyeleri Reşat AYDIN, Gökhan BIYIKLI, Bülent BAYRAK, Osman AKYÜREK, Metin KARAMAN, İsmet BAŞAR, Şükrü AYDEMİR, Alişan Ender TOPALOĞLU, Hasan DURMUŞ, Okan POYRAZ ve Kemal GAZİOĞLU katılırken mazeret bildiren Zekeriya YALÇIN toplantıda yer almadı.

Toplantı maddeleri: Oda İç Yönergesi 23. Madde gereği toplantıya katılım durumunun kayıt altına alınması, Aylık Mizanın incelenmesi, İnşaatın son durumunun değerlendirilmesi, Gaziantep İş Gezisinin sonuçları, IX. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası’nın değerlendirilmesi, OSB konusundaki son durum, Akreditasyon çalışmalarının ve bu kapsamda düzenlenecek eğitimlerin yapılması, Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerine katılım, Yönetici asistanlığı eğitimi ile ilgili yazının değerlendirilmesi Antalya YÖREX Fuarına katılım için görüşme, Hizmet Binası işçilik ödemesi, Sarp Group ve Lila İletişim firmalarının askısının çözülmesi, Tescil ve Terkinlerin değerlendirilmesi, Odaya kesilen faturaların ödenmesi, Yerli Malı Belgesi fiyatlandırması, Meslek grubu kahvaltılarının devamı, OHAL ilçe ofisine yelek bağışının değerlendirilmesi başlıklarının görüşüldüğü toplantı saat 14’de başlayıp 17’ye kadar sürdü.

 

Hopa TSO meclis toplantısında ilk olarak: Oda iç Yönergesinin 23. Maddesinin (E) bendine göre toplantı katılım durumu değerlendirildi. Toplantıya katılamayan Zekeriya YALÇIN’ ın dilekçesi kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesine geçilerek aylık mizan muhasebe müdürünün izinde olmasından dolayı incelenememiştir.

Gündemin üçüncü maddesine geçilerek inşaatın son durumu değerlendirildi. Proje sorumlusu Özgüç VAYİÇ çalışmalar hakkında kurula bilgi verdi ve çalışmaların olanlar dâhilinde devam ettiği kurula aktarıldı. Konferans salonundaki koltukların görüş açısında yarattığı sorunla ilgili fabrika ile görüşülerek arkalıklarının kısaltılması için gerekli çalışmaların yapılması talep edildiği ve yaklaşık on gün içerisinde koltukların teslim edileceği bilgisi kurulla paylaşıldı.  Katlardaki aydınlatmalarında kısa içerisinde tamamlanmış olacağı aktarıldı.

Gündemin dördüncü maddesine geçilerek yurt içi iş gezileri kapsamında 17 katılımcı ile gerçekleştirilen Gaziantep İş seyahati değerlendirildi. Oda meclis üyeleri 3 günlük iş gezisi kapsamındaki izlenimlerini paylaştılar. Gaziantep Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Sanayi Odası, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası ile Organize Sanayi Bölgesi ziyaretlerinde edinilen izlenimler paylaşıldı. Sonuç olarak çok iyi ve olumlu bir iş gezisi olduğu ifade edildi. Türkiye ekonomisi içerisinde 4 ile 6 sıra arasında gidip gelen 2 milyon nüfuslu bir ile yapılan ziyaretin katılımcıların ufkunun gelişmesi bakımında çok yararlı olduğu ifade edildi. Yapılan görüşmelerde ticarete olumlu etkileri olacak temaslarında gerçekleştiği ifade edildi.    

Gündemin beşinci maddesine geçilerek IX. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası’na katılan Yön. Krl. Bşk. Osman AKYÜREK izlenimlerini aktardı. Sayın Başbakan Binali YILDIRIM’ ın katılımıyla gerçekleştirilen şurada yapılan konuşmalar hakkında bilgi verdi. 

Gündemin altıncı maddesine geçilerek OSB konusundaki son gelişmeler değerlendirildi. 23.09.2016 tarihli TC. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yazısında OSB talebimizin reddedildiğini bildirdiği kurula aktarıldı. bu konuda çalışmaların yine de sürdürülmesine karar verildi. 

Gündemin yedinci maddesi değerlendirilerek akreditasyon çalışmaları değerlendirildi. ISO 9001 Kalite sistemi ile ilgili dokümantasyon çalışmalarının devam ettiği kurula aktarıldı. bu kapsamda gerçekleştirilmesi gereken personel, yönetici ve üye eğitimlerinin gelecek 15 günlük süre zarfında planlanarak gerçekleştirilmesine karar veril. 

Gündemin sekizinci maddesine geçilerek Ekonomi Bakanlığı tarafından Aralık Ayında yapılacak olan Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerleri kapsamında gerekli çalışmaların başlatılmasına karar verildi.

Gündemin dokuzuncu maddesine geçilerek Yönetici Asistanlığı eğitimlerine uygun görülecek bir tarihte Oda Personellerinden Hamdi YILDIRIM’ ın gönderilmesine ve tahakkuk edecek faturaların Oda tarafından karşılanmasına karar verildi.

Gündemin onuncu maddesine geçilerek 26-30 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Antalya YÖREX: Yöresel Ürünler Fuarı’na katılım değerlendirildi. Oda adına temsilen katılım gerçekleştirilmesine ve daha sonra yönetim kurulu toplantısında görüşülmesine karar verildi. 

Gündemin on birinci maddesine geçilerek Hizmet Binası inşaatında yapılan işçilik için taraflarca imza altına alınan tutanak ve gider pusulası karşılığında ki tutarın ödenmesi uygun görülerek ilgili personele talimat verilmiştir.

Gündemin on ikinci maddesine geçilerek Odaya olan aidat borçlarını ödeyen SARP GROUP İTH. İHR. KİMYA SAN. DIŞ TİC. LTD. ŞTİ. ve LİLA İLETİŞİM REKLAM VE FOTO. MATBAACILIK ORG. TURZ. SAĞLIK GIDA’ nın askılarının çözülmesine karar verildi.

Gündemin on üçüncü maddesine geçilerek odamızdan tescil talebinde bulunan ALİ CANDEMİR ALİ CANDEMİR İNŞAAT’ ın Odamızın 2354 Ticaret Sicilimizin 2441 numarasında 4. Dereceden 5. Meslek Grubuna 41.20.02 Nace Kodu ile tesciline karar verildi.  Odamızdan tekin talebinde bulunan ACAR GRUP TEKSTİL SAN. VE TİC. ANONİM ŞTİ. HOPA ŞUBESİ’ nin talebi uygun görülerek terkinine karar verildi.  

Gündemin on dördüncü maddesine geçilerek odaya kesilen faturalar incelendi ve ödenmelerine karar verildi.

Gündemin on beşinci maddesine geçilerek yerli malı belgesinin fiyatlandırılması değerlendirilerek; Belge onayının 400 TL, ilave edilecek her kalem başına 50 TL, ayrıca 150 TL mühendislik bedeli alınmasına karar verildi.

Gündemin on altıncı maddesine geçilerek Odamız tarafından daha önce başlatılan meslek grubu kahvaltılarının 2. Turuna başlanılmasına planlamanın yönetim kurulu toplantısında yapılmasına karar verildi.

Gündemin on yedinci maddesine geçilerek OHAL İlçe Merkezine 31 adet yelek bağışlanmış olup karşılığında gelen irsaliyeli faturanın ödenmesine karar verildi.  

Gündemde görüşülecek başka madde kalmadığından toplantı sona erdirildi ve karar imza altına alındı.

HOPA TSO EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ