Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

HOPA TSO ARAÇ MUAYENE İSTASYONUNUN HOPA'DA AÇILMASI İÇİN STK'LARLA BİR ARAYA GELDİ

  • 12.10.2016
  • hopatso

 Araç Muayene İstasyonunun ilçemizde açılması konusu masaya yatırıldı. Hopa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 12 Ekim Çarşamba günü oda meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıya S.S. 08 No.lu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Celil YILDIRIM, Hopa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsrafil KOTİL, Hopa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Osman KÜÇÜKALİ katıldılar. 

Yapılan toplantıda muayenesi dolan araçların Artvin Merkez veya Rize’ye gitmek zorunda kaldığı ve 70 km’lik mesafenin ve işlemlerim tam 1 günün kaybolmasına neden olduğu dile getirildi. Ticaret merkezini konumunda bulunan ilçemizin araç sayısı bakımından da kalabalık olduğuna dikkat çekildi. HTSO Yön. Krl. Bşk. Osman AKYÜREK, Araç Muayene İstasyonunun Hopa’da olmasını istediklerini, bunu sadece Hopa değil tüm ülkenin çıkarına olacağını ve sahil yolunu kullanan tüm araçların faydalanacağını ifade etti.

Toplantı sonunda gerekli çalışmaların yapılmasına TÜVTÜK Firması Rize temsilcisi ile bir görüşme gerçekleştirilmesine ve diğer lobicilik faaliyetlerinin katılımcı STK’ların birlikte hareket etmesi yoluyla yürütülmesine karar verildi. Sonuç alınamaması durumunda bir rapor çalışması hazırlanarak üst mercilere konunun iletilmesine karar verildi. 

HOPA TSO ARAÇ MUAYENE İSTASYONUNUN HOPA'DA AÇILMASI İÇİN STK'LARLA BİR ARAYA GELDİ