Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

SİGORTA ACENTELERİ HOPA’DA TOPLANDI

  • 18.10.2016
  • hopatso

             Daha önce yaşanan aksaklıklar nedeniyle kutlanamayan Sigortacılık haftası kapsamında Hopa Paluri Otel Salonunda gerçekleşen toplantıya; Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek, Artvin TSO Başkanı Kurtul Özel Sigorta Acenteleri İl Delegesi Ertan Topal, Artvin TSO Genel Sekreteri Yüksel Çoruh ile Artvin ve İlçelerinde bulunan yetkili sigorta acenteleri temsilcileri katıldı.    

Toplantının açılış konuşmasını Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek yaptı. Başkan Akyürek konuşmasında sektörün zorluğuna vurgu yaparak, meslek olarak sigortacılığın birçok sorununun olduğunu ifade etti. Sigortacılığın en zor yanının bankaların da sigorta işlemi yapması olduğunu söyleyen Akyürek, ancak hizmet alanlar açısından bankalardansa serbest acentelere 24 saat ulaşmanın daha avantajlı olduğunu kaydetti. Her sektörde olduğu gibi bilinçli müşteriyi oluşturmakta yine bu işi yapanlara düşmektedir diyen Başkan Akyürek, müşteriyi doğru yönlendirme işinin de acentelere düştüğünü belirtti.

Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kurtul Özel ise yaptığı konuşmada toplantıdan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Artvin’de 31 gerçek kişi, 9 tüzel olmak üzere 40 acente olduğunu, sektörün her zaman destekçisi olduklarını söyledi. Konuşmasında sigortacılığın önemine vurgu yapan Başkan Özel ; “ Sigortacılık sektörü, girişimcinin, iş adamının ve vatandaşın üzerindeki riskleri paylaşan ortak konumundadır. Sigortacılık kazanca değil, riske ortak bir yapıdır. Eğer bu sektör olmazsa insanlar daha az risk alır ve daha az satar. Bu da ekonominin daralmasına ve üretimin düşmesine neden olur. Bu nedenle faal olan ticaret erbabı ve vatandaşın yanında, yeni nesillerimizi de bilinçli ve doğru yetiştirmeli, geleceğin iş adamlarına ve genç girişimcilerine, risk alternatiflerini iyi öğretmeliyiz” dedi. 

Başkan Özel’in ardından konuşan İl Delegesi Ertan Topal ise sektörün sorunlarına değinerek çözüm önerilerini katılımcılarla paylaştı. Ertan Topal konuşmasında; “ Trafik sigorta fiyatlarının düşmesi sigorta acentelerinin yardımıyla olacaktır. Hizmet veren en ücra yerde bile vatandaşlara tercih edecekleri fiyatlar gösterilmelidir. Vatandaşların istedikleri sigorta acentesine poliçelerini yaptırabilmelerini sağlayarak çözüme daha hızlı ulaşırız. En ucuz sigorta; Hizmet, sermaye yeterliliği, hasar karşılama yeterliliği ve hızı, sorun çözebilme kapasitesi, hizmet ve ulaşılabilirliği sağlayandır. Bu yeterlilikleri sağlayamayanlar, ucuz fiyat verse de hizmet alana daha sonra pahalıya patlayacak mağduriyetler yaratmaktadır. Bu anlamda trajik birçok mağduriyetler yaşanmıştır. Sektörümüzün gelişmesi, doğru ve bilinçli tüketici ile doğru bilinçlendiren sigortacı ile sağlanır” diye konuştu.

Toplantı karşılıklı sohbet ve görüşmelerden sonra sona erdi.

SİGORTA ACENTELERİ HOPA’DA TOPLANDI
SİGORTA ACENTELERİ HOPA’DA TOPLANDI
SİGORTA ACENTELERİ HOPA’DA TOPLANDI
SİGORTA ACENTELERİ HOPA’DA TOPLANDI