Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

KARDEŞ ODAMIZ MENEMEN TİCARET ODASI HOPA'DA

  • 07.11.2016
  • hopatso

 

İzmir Menemen Ticaret odası meclis üyeleri bir dizi ziyaret, iş gezisi ve bazı temaslarda bulunmak için Hopa’ya ve Batum’a geldi.

14 kişiden oluşan heyette Menemen Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz GÜRAL, Meclis Başkanı Ali AZGIN, Meclis Başkan Vekili Erkan ÇOBAN ve Meclis üyeleri Coşkun YILDIZ, Önder ZORBA, Mehmet Ali AKBARLAK, Ahmet SELEK, Haluk AKGÜN, Ozan EVLİOĞLU, Bilgin TOKUL, Yaşar ATLAN’ ın yanı sıra Oda Genel Sekreteri Gönül ORUN ve personellerden Fatih SUNAY, Ali GÜNBAY isimlerinden oluşan heyeti Hopa havalimanında Hopa TSO başkanı Osman Akyürek ve Oda Genle Sekreteri Ali UZUN karşıladı.

Hopa TSO’nun kardeş odası olan Menemen TO ilk olarak, yeni yapılan ve ay sonunda hizmete girmesi planlanan Ticaret ve Sanayi odası binasını dolaşarak yetkililerden bina hakkında bilgi aldı.

Misafirler daha sonra konaklama yapacakları otel Paluri geçtiler. Onurlarına verilen akşam yemeğinde Menemenli konuklara Artvin döneri ikram edildi. Yalı restorandaki tanışma yemeğinde Hopa TSO meclis üyeleri de katıldı. Mekân sahipleri Özer BALKAYA ve Alirıza KARAGÖZ İzmirli konuklara Hemşin çorabı ve Artvin Hopasporun formasını hediye etti. Gece tulum eşliğinde yöresel müzik figürlerinden örnekler sunularak tamamlanmış oldu.

Programın ikinci gününde Menemenli konuklarla Hopa TSO’nun mevcut hizmet binasında her iki odanın meclis üyeleriyle birlikte meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Hopa TSO Yön. Krl. Bşk. Osman AKYÜREK ‘Karadeniz’in şirin ve son ilçesi olan Hopamız da,  egenin şirin ilçesi olan Menemen’in Ticaret Odası mensuplarını ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Hopa TSO olarak yapımını tamamlamak üzere olduğumuz Yeni Hizmet Binasındaki her bir ofis sizlerin ofisi gibi hizmetinizde olacaktır. Burada gerekirse bir ortağınız gibi gerekirse kendi eviniz gibi rahat edeceğiniz ticari çalışmalarınızda koşulsuz yanınızdayız. Hopa’dan hem İran’a hem de Kafkas Coğrafyasına yapılan ticarette sizlerde yer alınız. Oldukça yüksek kapasiteli limanımızda sizlerin hizmetindedir. Bizler zaten Kardeş Odayız. Bu sadece kâğıt üzerinde değil uygulamada da kardeş olduğumuzu bilmenizi isterim’ dedi.

Daha sonra söz alan Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz GÜRAL  ‘ siz Hopalılardan da bu beklenirdi. Emin olun gerek biz gerek se Menemenli İşadamlarının buradan yapacakları ticarette kaygısız ve güvenli olarak sizlerin bu talebini dikkate alacaklardır. Hopa’da olmanın mutluluğunu heyetteki bütün arkadaşlarımız yaşamaktadır. Sizlerin bu sıcak karşılaması bizleri de mutlu etmiştir’ dedi. Yapılan konuşmaların ardan iki oda başkanı karşılıklı hediye sunumu gerçekleştirdiler. 

Daha sonra konuklara kısa bir Cankurtaran geçidi gezisi ve oradan Hopa’ya bakış keyfi yaşatıldı. Hopa’nın doğasına hayran kalan Menemenli konuklar öğle yemeğinin ardından Hopa liman işletmelerinde Limanın çalışmaları ve kapasitesini yerinde görmek için ziyaret yapıldı. Hopa liman işletmeleri genel müdürü Meriç Burçin ÖZER konuklara limanı gezdirdi. Tahıl ambarı, Havaş terminali, LPG ve Akaryakıt terminallerinin yanı sıra limanda bulunan depolar gezdirildi.

Kardeş oda Menemen ticaret odası meclis üyeleri günün sonunda Batum’a geçmek üzere Sarp sınır kapısından uğurlandı.

KARDEŞ ODAMIZ MENEMEN TİCARET ODASI HOPA'DA
KARDEŞ ODAMIZ MENEMEN TİCARET ODASI HOPA'DA
KARDEŞ ODAMIZ MENEMEN TİCARET ODASI HOPA'DA
KARDEŞ ODAMIZ MENEMEN TİCARET ODASI HOPA'DA
KARDEŞ ODAMIZ MENEMEN TİCARET ODASI HOPA'DA
KARDEŞ ODAMIZ MENEMEN TİCARET ODASI HOPA'DA