Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

HOPA HEYETİ YOĞUN BİR GÜNDEMLE ANKARA'DA ÖNEMLİ TEMASLARDA BULUNDU

  • 10.11.2016
  • hopatso

 

Hopa Ticaret ve Sanayi Odasının öncülüğünde gerçekleştirilen Ankara temaslarında birçok önemli konuda ilgili Bakanlıklarda görüşmeler yapıldı. Ak Parti Artvin Milletvekili İsrafil KIŞLA’ nın Ankara’da katıldığı Hopa heyetinde; Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman AKYÜREK, Ak Parti Hopa İlçe Başkanı İlyas Güven, Hopa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Osman KÜÇÜKALİ ve S.S. 08 No.lu Hopa Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Celil YILDIRIM yer aldı. Araç Muayene İstasyonu, Denetimli Tarım Sertifikası Müdürlüğü ve Sarp Gümrüğü ile ilgili konular yetkililerle görüşülerek talepler kendilerine iletildi.

T.C. Ekonomi Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü’nde yapılan görüşmede Denetimli Tarım Sertifikası Ofisinin Hopa’da açılması yönündeki talep iletildi. Genel Müdür Mehmet KARABAY ile görüşen heyet Artvin Zirai Karantina Müdürlüğü’nden alınan son 5 yılın ortalamasına ait verileri ve diğer talebe vesile olan haklı diğer gerekçeleri içeren bir rapor sundu. Daha önce var olan ve 2005 yılında kaldırılan Hopa DTS Ofisinin birçok soruna neden olduğunun altı çizilirken ofisin yeniden açılmasının yerinde bir adım olacağına vurgu yapıldı. Görüşmenin ardından heyet KARABAY' a kabullerinden dolayı teşekkür ederek bir sonraki randevuya yetişmek üzere ayrıldılar.  

Yoğun bir program çerçevesinde Ankara temaslarını gerçekleştiren heyetin ikinci durağı T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü oldu.  Genel Müdürü Sami İLÇİOĞLU makamında ziyaret edilerek Araç Muayene İstasyonunun Hopa’da açılması yönündeki talep kendilerine iletildi. Hopa’da muayene istasyonu açılması için sivil toplum örgütleri olarak uzun zamandır gündemde olan fakat bir türlü gelişme sağlanamayan bu önemli konu hakkındaki talep gerekçeleri İLÇİOĞLU’ na iletilerek konun ne denli önem arz ettiğinin altı çizildi. Bu taleple ilgili TÜVTÜRK (Rize) Yetkilileri ile daha önce yapılan görüşmelerden söz eden heyetimiz mobil araç muayene aracının Hopa’ya tahsis edilmesinin hem bölgeye hem de bu güzergâhı kullanan tüm araçlara büyük bir kolaylık sağlayacağını ve kantar noktasından geçen muayenesi bitmiş araçlara ceza kesilmesinin önüne geçileceği ifade edildi. Kabullerinden dolayı teşekkür edilen İLÇİOĞLU’ na toplantı sonunda taleple ilgili rapor sunuldu. 

Heyet son ziyaretini T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü’ne gerçekleştirdi. Genel Müdürü Vekili Mustafa GÜMÜŞ ile makamında görüşen heyetimiz yenileme çalışmaları başlatılan Sarp Kara Hudut Kapısı ile ilgili konuların görüşüldüğü toplantıda ‘Lojistik Sektöründe Gürcistan ve Sarp Gümrük Kapısında Yaşanan Sorunlar’ başlığı altında bir rapor çalışması yetkililere sunuldu. UND ve Hopa TSO tarafından birlikte hazırlanan rapor da Gümrük geçişlerinde mevcut koşullarda yaşanan ve yenileme çalışmaları kapsamında yıkım ve inşaat süresince meydana gelebilecek sorunların çözümü ilişkin bilgilere yer verildi. Geçişlerdeki sürenin kısaltılması için yapılması gereken çalışmalara ilişkin tespitler yetkililere sunularak görüşme sona erdirildi.  Hopa TSO Yön. Krl. Bşk. Osman AKYÜREK ziyaretlerin ardından Hopa’daki sorunlarla ilgili olarak sivil toplum örgütleri ve Ak Parti İlçe Başkanı ile birlikte bütün resmi kurumlarda eşlik eden AK Parti Artvin Milletvekili Sayın İsrafil KIŞLA’ ya tüm heyet adına teşekkür etti.

Resmi temaslarını tamamlayan ve olumlu izlenimler elde eden heyetimiz öğle yemeğini Ak Parti Artvin Milletvekili İsrafil KIŞLA ve CHP Artvin Milletvekili Uğur BAYRAKTUTAN ile birlikte Parlamentoda yediler. Yemekte bol bol sohbet edilirken Hopa heyeti yürüttükleri çalışmalar hakkında milletvekillerini bilgilendirdiler. 

 

 Temaslarını tamamlayan heyet akşam saatlerinde ilçemize döndü. 

HOPA HEYETİ YOĞUN BİR GÜNDEMLE ANKARA'DA ÖNEMLİ TEMASLARDA BULUNDU
HOPA HEYETİ YOĞUN BİR GÜNDEMLE ANKARA'DA ÖNEMLİ TEMASLARDA BULUNDU
HOPA HEYETİ YOĞUN BİR GÜNDEMLE ANKARA'DA ÖNEMLİ TEMASLARDA BULUNDU
HOPA HEYETİ YOĞUN BİR GÜNDEMLE ANKARA'DA ÖNEMLİ TEMASLARDA BULUNDU