Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

DTS KONUSUNDAKİ ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

  • 14.11.2016
  • hopatso

 2005 yılında kapatılan Denetimli Tarım Sertifikası Müdürlüğü’nün Hopa’da yeniden açılması için bir süredir girişimlerini sürdüren Hopa Ticaret ve Sanayi Odası yetkililer tarafından ziyaret edildi. 9 Kasım tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen temasların ardından konu ile ilgili bir heyet odamızı ziyaret etti.  Heyette T.C. Ekonomi Bakanlığı Tarım Daire Başkanı Mehmet Burak YILMAZ, T.C. Ekonomi Bakanlığı Doğu Karadeniz Bölge Müdürü Miraç GÜLNAR, Ürün Denetmenleri Rize Başkanlığı’nda Mahir OKUR (Denetmen) ve T.C. Ekonomi Bakanlığı Doğu Karadeniz Bölge Müdürlüğü memuru Serbay ALİOĞLU yer aldı. Hopa TSO Yön. Krl. Bşk. Osman AKYÜREK tarafından makam odasında ağırlanan heyetle DTS Ofisinin açılması konusu değerlendirildi.

DTS Ofisinin kapatılmasının ardından yaş sebze ve meyve ihracatında denetimin ilçemizden 90 km uzaklıktaki Rize’de yapılmasının birçok ihracatın bedelsiz olarak gerçekleştirilmesine yol açtığını ifade eden AKYÜREK, Hopa’da açılacak ofisin ihracatı artıracağı gibi bedelsiz geçişlerin de azaltılmasına vesile olacağının altını çizdi.  AKYÜREK ayrıca, DTS için yeni hizmet binasında ofis tahsis edileceğini dile getirdi.

Karşılıklı gerçekleştirilen fikir alış verişinin ardından ziyaret heyeti kabullerinden dolayı Osman AKYÜREK’ e teşekkür ettiler ve ziyaret sona erdi. 

DTS KONUSUNDAKİ ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
DTS KONUSUNDAKİ ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR