İŞKUR MESLEKİ YETERLİLİK KURSLARI VE DESTEKLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

• 15.11.2016

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Türkiye İş Kurumu arasında imzalanan protokol kapsamında gerçekleştirilen İŞKUR Bilgilendirme seminerinin Hopa ayağı Hopa Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonun da gerçekleştirildi. İŞKUR Artvin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından 15 gün aralıklarla farklı ilçelerde gerçekleştirilen toplantıların ikincisine Hopa TSO ev sahipliği yaptı. Oda üyelerinin katılımıyla düzenlenen toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.

Toplantıya İŞKUR Artvin İş ve Meslek Danışmanı Kemal AYDEMİR ve Aylin ÇAKIR ile Eğitim uzmanı Güner GÜNDOĞDU, Artvin TSO Gen. Sek. Yüksel ÇORUH, Arhavi TSO Gen. Sek. Nazım KARADENİZ katıldı. Toplantıda Oda Yönetimi de hazır bulundu. Katılımcılara sunum yapan Kemal AYDEMİR İŞKUR’ un temel amacı, sunulan hizmetleri ve işiçi istihdamı hakkında bilgiler verdi. AYDEMİR sunumunda ‘İşkur, genel amacı işsizliği engellemek olan iş-kur işe alım sürecinde de etkili rol oynar. İş bulamayan ve personel açığı olan üyelerinin taleplerine karşılık verir. İş-kur istihdamın yaygınlaştırılması, iyileştirilmesi ve korunması amacı ile görev yapan ve en temel amacı işsizliği önlemek olan bir kuruluştur’ ifadelerini kullandı.

Daha sonra Artvin TSO Genel Sekreteri Yüksel ÇORUH mesleki yeterlilik kursları ve önemi hakkında sunum gerçekleştirdi. Bu kurslar aracılığıyla işletmelerin gerek duyduğu kalifiye eleman ihtiyacının giderilmesinin hedeflendiği ifade etti. Sunumların soru cevap bölümüne geçilerek katılımcıların soruları uzmanlar tarafından yanıtlandı.