HTSO YENİ HİZMET BİNASINDA İLK KONFERANS 'DIŞ TİCARET BİLGİLENDİRME SEMİNERİ'

• 06.12.2016

Türkiye Ekonomi Bakanlığı uzmanları tarafından verilen “Dış Ticaret Eğitim” semineri Hopa Ticaret ve Sanayi odası yeni binası konferans salonunda gerçekleşti.

Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek başkanlığında yapılan eğitim seminerine Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret Uzmanı Hüseyin Aydın, Ekonomi Bakanlığı Uzmanı Dilek Doğruer, Ekonomi Bakanlığı iletişim Uzmanı Mustafa Yılmaz ve TOBB Dış Ticaret Uzmanı Merve Ece Algül’ün katıldı. T.C Ekonomi Bakanlığı, TOBB, DKİB ve HOPA TSO tarafından organize edilen eğitim semineri 6 Aralık Salı günü saat 09.00 ile 13.00 arasında oda üyelerinin de katılımıylagerçekleştirildi.

Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret Uzmanı Hüseyin Aydın seminerde Uluslararası rekabetçiliğin desteklenmesi, pazara giriş belgelerinin desteklenmesi, Türk ürünlerinin yurt dışında markalaşması, Pazar araştırması ve pazara giriş desteği ve yurt dışı birim- marka ve tasarım desteği konularındaki ihracatta sağlanan destek programlarını anlattı.

Hopalı ticaret erbaplarının yoğun ilgi gösterdiği seminerde altmış civarında girişimci katıldı. İhracatta devletin vermiş olduğu destekler bir bir anlatıldı. Rusya ile ticari ilişkiler konusunda ise yine Ekonomi Bakanlığı Uzmanı Dilek Doğruer konuşmasında Rusya ile ilgili ticari gelişmeler ve ihracat ürünleri hakkında katılımcılara ayrıntılı bilgi aktardı.

Son konuşmacı olan iletişim uzmanı Mustafa Yılmaz ise destekler ve pazara giriş engellerinin çözüm yolları ve iş dünyası için bilgiye erişimin internet ortamında nasıl sağlanacağını konuklara ayrıntılı örneklerle anlattı.

Hopa TSO başkanı Osman Akyürek ise yaptığı konuşmasında “Yeni binada yapılan bu program için ekibimiz var gücüyle çalışarak salonumuzu bu seminere hazır hale getirmeye çalıştı. Bazı eksiklerimize rağmen bu seminerin gerçekleştirilmiş olması nedeniyle bir vesileyle odamızın yeni binasında hizmete başlamış olduk.  Sarp kapısında ki inşaat nedeniyle geçişlerde ciddi sorunlar yaşanıyor.  Ekonomi bakanlığımız ihracata verdiği desteği burada ki araçların geçişinin hızlanması için de RO-RO seferlerine de destek vermesini bekliyoruz. Geçişlerdeki sorunlar ihracatımızı engelliyor” dedi.

Katılımcıların ilgiyle ve seminer sonuna kadar salondan ayrılmayarak takip ettiği program sonrası, uzman konuklar Hopa TSO’nun mevcut binasına geçerek program tamamladı.

HTSO YENİ HİZMET BİNASINDA İLK KONFERANS 'DIŞ TİCARET BİLGİLENDİRME SEMİNERİ'