Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

HOPA HALKI KAYMAKAMINA VEDA ETTİ

  • 12.12.2016
  • hopatso

 Hopa Kaymakamı Mehmet Ali Özkan’a Hopalılar veda gecesi düzenledi.

Tatvan İlçesine tayini çıkan Özkan’ın onuruna verilen yemekte bir araya gelen Hopalılar (Sivil Toplum Kuruluşları, Muhtarlar, Siyasi Parti Temsilcileri ve Vatandaşlar) adına bir konuşma yapan Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek “Değerli katılımcılar bundan tam 3 yıl önce 6 ay sonra gideceğim diyen çok kıymetli kaymakamımızı 3 yıl sonra bu gece, adına veda veya ayrılık demek zor geliyor. Ama hissediyoruz  ki gönülde ayrılık olmasın görevde ayrılık olsun. Herkes kendi görevini, görev yerlerini ifa ederken gerçekten de Hopa İlçe Kaymakamımız Mehmet Ali Özkan Beyefendi’nin buradaki başarılarıyla, halkla kurduğu ilişkileriyle önemli bir yer aldı. Hopalıların gönlünde bizim gönlümüzde kendi ifadesiyle bu 3 yıl içerisinde 5 sel felaketi, 4 seçim, arkasında bir de darbe girişimi yaşadı. Darbe girişimi gecesi gerçekten yeni doğan bebeğini görmeye gitmedi. 24 Ağustos da bir hafta eve gitmeyip hepimizi acılarını sıkıntılarını gönülden paylaşan bir Hopa dostu daima gönlümüzde kalbimizde olacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Biliyorum ki burada benden sonra da kendisi ile ilgili çok güzel ifadeler anlatılacaktır, arkasından kendisi de anlatacaktır. Ama bir Cumhuriyet Bayramı’nda bizlere bu Cumhuriyetin değerleri üzerinde yaptığı konuşma halen bugün gibi aklımda. Evet, bayrağını bir millet bilmiyorsa demişti, İstiklal Marşı üzerinden bir millet sahiplenmiyor diyordu. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyeti, bütün değerleri üzerinden bu bayrama, bu değerlere sahip çıkmıyorsak sonumuz Suriye gibi Irak gibi ve benzerleri gibi olabilir. Bunun için de zaman geç olmadan hepimiz ülkemize, ülkemizin yarattığı değerlere ve kuruculara mutlaka ve mutlaka sahip çıkmalı, sözü bu günkü gibi aklımdadır.

Böyle bir devlet adamını ilçemizden Tatvan'a yolluyoruz Tatvan'a da çok iyi şeyler yapacağını çok iyi hizmetler vereceğini biliyoruz, şimdiden Tatvanlılara Hayırlı uğurlu olsun diyoruz

Tabii ki gönlüm sadece benim zamanımı süremi dolduran bir anlayışla yapılmadığı müddetçe ilçe kaymakamımızın burada fedakârca tam 3 yılını gece demeden gündüz demeden ticaret erbabını, köydeki vatandaşı, buradaki bütün muhtarlarımız çok iyi bilir canla başla takip etti. Ama gerçekten hizmeti ile tutumuyla, davranışıyla gönlümüzü fethetti. Bu eksiğimiz umut edelim Tatvan'da devam etmez ailesini ihmal etti, çocuklarını ihmal etti. Bu durum dönem dönem sohbetlerimiz de olsa da ertesi gün yine aynı tutum içinde oldu. Kendisine ve ailesine gelecek yaşamında başarı ve mutluluklar dilerim” dedi.

Bu konuşmanın ardından Kaymakam Özkan “Ben artık sizler gibi bir Hopalıyım, suyu sert insanı mert bir ilçeden ayrılıyor olmanın burukluğunu yaşıyor olsam da, 29 köyün hepsinde yüreğim kalıyor. Tatvan İlçesine tayin olmam sebebiyle çok sevdiğim Hopa’dan ayrılıyorum. 3 görev yılımı tamamladığım İlçemizde acısında, tatlısında her zaman yanımda olan Hopalı hemşerilerimize ve mesai arkadaşlarıma sonsuz minnettarım. Veda diyorlar ama ben veda etmiyorum. Çünkü hepinizi gönlümde götürüyorum. Son nefesime kadar Hopa ve Hopalı hemşerilerim ve de mesai arkadaşlarım gönlümde yaşayacak. Hırçın Karadeniz' in Yiğit evlatları sağlıcakla kalın” dedi.

Gecenin sonunda Kaymakam Özkan’a Hopa hatırası olarak çeşitli hediyeler verildi. 

HOPA HALKI KAYMAKAMINA VEDA ETTİ
HOPA HALKI KAYMAKAMINA VEDA ETTİ
HOPA HALKI KAYMAKAMINA VEDA ETTİ
HOPA HALKI KAYMAKAMINA VEDA ETTİ
HOPA HALKI KAYMAKAMINA VEDA ETTİ